Udlændingelov holder ESS-forskere ude af Danmark

Forskere fra ikke-EU-lande, som skal arbejde på forskningsanlægget ESS i Sverige bliver ramt af de danske udlændingeregler. Dermed går Danmark glip af en oplagt vækstmulighed, skriver Epn.dk.

Danmark har investeret 1,4 mia. kr. i det europæiske forskningscenter European Spallation Source (ESS), der skal ligge i Lund i Sverige. Projektet omfatter et neutronstråleanlæg, der efter planen skal tiltrække stærkt specialiseret arbejdskraft til Øresundsregionen, blandt andet for at tilføre eksperter til områdets universiteter og virksomheder.

Blandt andre Københavns Universitet vil gå glip af disse fordele, mener Vivian Lindberg, der leder den afdeling på universitetet, der står for rekruttering af udenlandske forskere.

»Endnu en gang ser vi, at udlændingeloven spænder ben for vækst, der betyder, at talenter fra lande uden for EU går uden om Danmark. En af grundene til, at Danmark har postet et milliardbeløb i det, er jo for at skabe vækst også for Danmark, og forskere vil strømme til ESS, som vil blive verdensførende inden for gennemlysning af neutroner,« siger hun til epn.dk.

Minister for forskning, innovation og videregående uddannelse, Morten Østergaard erkender problemet overfor epn.dk og oplyser, at regeringen er i gang med en reform om international rekruttering, som skal løse problemet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>