Vil udfordre forbud: Dansk kommune på vej med gratis Wi-Fi til borgerne

Et meget stort flertal i byrådet i Frederiksberg Kommune i København siger ja til, at kommunen skal sørge for gratis Wi-Fi til borgere og turister.

Samtlige partier i byrådet – minus Liberal Alliance – har nemlig stemt for, at kommunen skal indlede en forundersøgelse af mulighederne for at tilbyde gratis Wi-Fi.

Det betyder, at kommunen nu vil ‘udfordre hidtidig praksis af kommunalfuldmagten i relation til Wi-Fi i det offentlige rum,’ som det hedder i møde-referatet.

Bygger på gammel afgørelse
Den såkaldte kommunalfuldmagt, som Frederiksberg Kommune nu altså aktivt vil arbejde på at udfordre, regulerer, hvor langt kommunerne kan gå, når det handler om at tilbyde ydelser i konkurrence med private selskaber.

“Vi vil nu se nærmere på, hvordan det kan lade sig gøre,” siger socialdemokraten Katrine Lester, der har stået bag forslaget.

Hun peger på, at Statsforvaltningen – der er den øverste myndighed i den pågældende slags sager – i dag læner sig op ad en afgørelse fra 2009, hvor Høje Taastrup Kommune efter klage fra TDC fik forbud mod at lancere en reklame-finansieret løsning med gratis Wi-Fi på forskellige af kommunens torve og pladser.

“Det er denne afgørelse fra 2009, som Frederiksberg Kommune nu vil udfordre, for indtil det sker, er det 09-afgørelsen, der gælder. Tingene ændrer sig, og der sker mange ting på det digitale område. Vi tror, at også Statsforvaltningens fortolkning af kommunalfuldmagten ændrer sig,” siger Katrine Lester.

Statsforvaltning overvejer praksis
Den holdning underbygges af erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S), der for nylig har meddelt, at “Statsforvaltningen er ved at overveje sin praksis i forhold til kommuners mere generelle mulighed for at stille Wi-Fi til rådighed.”

Ifølge ministeren skyldes det ikke mindst, at Statsforvaltningen i den seneste tid har fået flere henvendelser – inklusive én konkret ansøgning – fra kommuner angående etablering af kommunale netværk.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>