VW erkender problemer med gearkasse: 1,6 millioner biler skal på værksted

Folkevognskoncernen tilbagekalder nu en række forskellige modeller på grund af flere tekniske problemer. Hjemkaldelsen omfatter ikke kun modeller med VW-logoet på kølerhjelmen, men også andre af koncernens mærker, herunder Audi.

Det største antal biler, 1,6 mio., risikerer at få knas med den meget omtalte automat-gearkasse DSG med dobbeltkobling. Den har der tidligere været kritik af, fordi mange ejere har klaget over sammenbrud, og fordi den er meget dyr at reparere.

Læs også: Skurren, klonk-lyde og nedslidte koblinger med VW’s DSG-automatgear

De 1,6 millioner biler, som bliver kaldt tilbage, skal have skiftet olien i deres DSG-gearkassen. Tidligere har VW foreskrevet syntetisk olie, men nu skal der i stedet mineralsk olie til at forhindre problemer, mener koncernen.

Herudover er 800.000 af koncernens VW Tiguan, der er produceret mellem 2008 og midten af 2011 ramt. Årsagen er, at modellen er i risiko for at have problemer med lyset.


VW’s DSG-gearkasse

Endelig tilbagekalder VW også 239.000 VW Amarok på grund af mulige lækager fra brændstofledninger.

Ifølge internationale medier sker en stor del af tilbagekaldelserne i Kina, hvor det er koncernens største nogensinde.

Selv om der er tale om et stort antal biler, er det ikke så alvorligt som de tilbagekaldelser, Toyota var nødt til at gennemføre på grund problemer med gaspedalen, vurderer eksperter over for Reuters. Der er dog stadig tale om et stort problem, forklarer leder af den private tænketank Center of Automotive Management, Stefan Bratzel.

»Bilfabrikanter, der afhænger af stor vækst som VW, skal være enormt forsigtige med ikke at betale dyrt for væksten med tab i kvalitet,« siger han til Reuters.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>