4,6 millioner bruger-oplysninger fra Snapchat lækket

4,6 millioner brugeroplysninger er blevet lækket fra programmet Snapchat. Det drejer sig om profiloplysninger, telefonnumre og brugerens fysiske placering. Det skriver det amerikanske techsite The Verge.

Snapchat er en social media-app, som lader brugerne sende billeder til hinanden, der dog kun kan vises i nogle sekunder af gangen. Dertil kan brugerne også tegne på de billeder, de tager, og bestemme, hvor lang tid vennerne får lov at se billedet.

Lækket rammer ifølge The Verges oplysninger primært nordamerikanske brugere, men angiveligt skulle en række profiler i Canada også optræde på en liste, der indtil for nyligt kunne findes på hjemmsiden SnpachatDB.

Her lå der i adskillige timer to filer til hver bruger. Den ene var en SQL-fil, mens den anden fil var en CSV. Med hjælp fra de to filer, kan hver enkel brugers aktivitet med Snapchat-app’en ses, og angiveligt også hvor, brugerne fysisk har holdt det device, som er blevet brugt til at tage et billede og uploade det til app’en.

Linket til SnapchatDB-siden virker dog ikke længere, men gruppen bag lækket henviser til, at de alene ønsker verden skal få øjnene op for, at Snapchat ikke passer særligt godt på sine brugers oplysninger. Indtil videre har firmaet Snapchat ikke ønsket at kommentere på lækket.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>