Alt er ikke godt for Apple trods rekordsalg: Her er Apples store udfordringer

ComputerViews: Aldrig før har Apple solgt så mange iPhones og iPads, som selskabet har gjort i de seneste tre måneder af 2013, hvilket du kan læse mere om her: Apple slår nye rekorder: Så mange iPhones og iPads sælger selskabet.

Trods det meget store antal solgte telefoner og tablet-computere er situationen langt fra optimal for Apple, hvis kvartalsregnskab da også omgående udløste en syngende kindhest fra børs-markedet med et markant kursfald på ni procent.

Hovedudfordring 1: For lav vækst
Kina er verdens helt store vækstmarked i disse år, og et solidt fodfæste på dette gigantiske marked er afgørende for enhver virksomhed, der ønsker at være blandt verdens førende selskaber i fremtiden.

Ganske vist solgte Apple 51 millioner iPhones i sidste kvartal i 2013 mod 47,8 millioner solgte eksemplarer i det tilsvarende kvartal et år tidligere.

Men markedet havde forventet en meget større vækst og et langt højere salg af iPhone og iPad – faktisk i omegnen af 57 millioner eksemplarer.

De ret markante vækstforventninger skyldes blandt andet, at Apple for første gang har nye iPhone-modeller (5S og 5C) samtidig i både Kina, USA og Vesteuropa. Tidligere er nye modeller blevet lanceret forskudt i de tre store markeder.

Separat er salget dog gået forrygende i Kina med en vækst i kvartalet på 29 procent. Og det kan endda blive til meget mere, når Apple får klappet en kommende distributions-aftale endeligt af med gigant-firmaet China Mobile om salg af iPhone og iPad.

Til gengæld er salget af iPhone og iPad faldet på det store amerikanske marked.

Ifølge Apple-topchef Tim Cook skyldes det faldende salg på hjemmemarkedet blandt andet skyldes mobiloperatørernes opgraderings-cyklusser samt problemer med at følge med efterspørgslen og få samlet nye iPhones hurtigt nok.

Vækst-udfordringen ser ud til at fortsætte i det indeværende kvartal, hvor Apple nu oplyser, at det samlede salg nok vil lande på mellem 42 milliarder og 44 milliarder dollar.

Men markedet har allerede forventet et salg på 46 milliarder dollar. Så udfordringerne fortsætter i et umætteligt marked.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>