Blog: De små og mellemstore virksomheder er nøglen til vækst






Enhver, der har tilbragt bare få minutter med topcheferne i de mindre og mellemstore virksomheder, ved, at hvis der er nogle, der har et skarpt øje for kvalitet og return of investment, så er det disse virksomheder. Derfor giver det god mening, når Erhvervs- og Vækstministeriet såvel som IKT – Væksttemaet begge konkluderer, at der findes et stort vækstpotentiale for samfundet ved netop at højne digitaliseringsgraden af denne type virksomheder.

36 pct. af danske små og mellemstore virksomheder har alene digitaliseret relativt basale dele af deres forretning. Derimod er det en relativ lille del af virksomhederne (17 pct.), der har anvendt digitalisering i avanceret grad, fx til at integrere forskellige dele af forretningen og kontakten med kunder og leverandører. Endnu færre kan karakteriseres som rent digitale forretningskoncepter. Rapporten peger også på, at ca. 30 pct. af de små og mellemstore virksomheder mener,  at markedet for IKT-rådgivning og IKT-løsninger virker uigennemskueligt. Så forudsætningen er, at vi bliver dygtigere og skarpere til at rådgive omkring vores løsninger, der netop giver grundlag for denne vækst. Den opgave er vores, og det er en opgave, vi skal løse, hellere i dag end i morgen.

Derudover spiller andre barrierer også en væsentlig rolle. Bl.a. manglende digitale kompetencer i medarbejderstaben, bredbåndsadgang, tid, ressourcer samt manglende kapital hos de små og mellemstore virksomheder. Og dem, der har taget et teknologisk skridt i den rigtige retning, oplever udfordringer med implementering og integrationen af nye teknologier i organisationen. Så der er masser at tage fat på for os som leverandører.

Jeg har tidligere skrevet om, hvordan brug af touch-teknologi kan gøre en forskel for de mindre erhvervsdrivende. Det er blot ét eksempel ud af mange på, hvordan it-løsninger kan udløse et potentiale. Som leverandører har vi et ansvar ift. at skabe endnu stærkere og gennemskuelig bevidsthed omkring potentialet ved vores løsninger. Det er en af de stærke og væsentlige pointer, vi kan tage til os fra rapporten.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>