Blog: Her er de vigtigste IT-trends for 2014

Hvad bør virksomhederne især holde godt øje med, når det gælder udviklingen og udnyttelsen af IT i det år, der lige er gået i gang?

Det er der givetvis mange gode bud på. Men hos Verizon tror vi, at 2014 især kommer til at handle om, hvordan virksomheder i højere grad vil tage kontrol over deres IT-miljø. Vi vil også se, hvordan både virksomheder og myndigheder vil have stor fokus på at bruge teknologien til at forbedre kundeoplevelser og styrke innovationen.

Samtidig vil vi på nogle stræk givetvis opleve en demokratisering af virksomhedens teknologi. Erhvervslivet vil, på samme måde som vi har set det med forbruger-teknologien, efterspørge løsninger, der kan leveres på præcis det tidspunkt og i den størrelse og sammensætning, der er behov for. Samlet set ser de vigtige IT-trends sådan ud:

Nyt niveau for individuelle kundeoplevelser

Evnen til at skræddersy kundeoplevelser, der opfylder individuelle behov bedst muligt, vil i stigende grad blive en differentiator for virksomhedsbrands. I 2014 vil virksomhederne fokusere på kundekontakten i erkendelse af, at de integrerede omni-channel-forbindelser – online, mobil, broadcast og i butikker – kan få kunderne til at føle sig værdsatte i alle faser af en købsoplevelse. De integrerede systemer vil åbne for nye markedsadgange, fordi virksomhederne kan engagere sig direkte med den enkelte kunde om behovet og opbygge en troværdig og mere kontakt. Større indsigt gennem big data-analyser vil skabe individualiserede markedsføringsmuligheder og gøre måden, kunderne engageres på, mere fokuseret.

M2M-’as a Service’ baner vej for en mere forbundet verden

Udbredelsen af 4G LTE og adgangen til M2M-løsninger leveret som en service via nettet vil i kombination med en høj grad af sikkerhed betyde, at de problemer, der før har forhindret mange virksomheder i at anvende M2M fuldt ud, bliver overvundet. Gennem ekstern ekspertise kan virksomheder hurtigt omdanne kommunikation mellem maskiner til at identificere nye forretningsmuligheder. I takt med, at M2M bliver mere anvendt, vil producenter, forhandlere og samarbejdspartnere bedre kunne se det fulde potentiale ved nye indtægtskilder og en mere effektiv drift – samtidig med at kundernes behov imødekommes.

Mangel på ekspertise ændrer håndtering af cybersikkerhed

De fortsatte, målrettede og højprofilerede angreb på datasikkerheden tvinger virksomhedernes bestyrelser til at kræve betydeligt øgede investeringer i IT-sikkerheden i 2014 – og til at nytænke de traditionelle måder at håndtere cyber-sikkerheden på. I takt med, at virksomheder i stigende grad bruger løsninger, der er mobile og involverer big data, cloud og broadcast, vokser kompleksiteten ved at opretholde en effektiv sikkerhed langt mere end adgangen til personale med den nødvendige ekspertise og den enkelte virksomheds mulighed for at løse opgaven alene. Virksomhederne vil udvikle en mere hybrid håndtering af internetsikkerheden gennem modeller, der kombinerer interne medarbejdere med forstand på sikkerhed og forretningsdrift med eksterne sikkerhedstjenester inden for en bred vifte af områder, fx identitet management, sikkerhedsanalyse og cyberintelligence samt governance, risikostyring og compliance.

IT decentraliseres

Virksomheder, der udnytter mulighederne i form af cloud , mobilitet og M2M vil opleve, at IT bliver stadig mere decentraliseret. IT vil være kernen i enhver forretningsfunktion. Det betyder, at IT-afdelingen vil arbejde endnu tættere sammen med de enkelte forretningsenheder og udvikle værktøjer, der letter håndteringen af processer til glæde for kunder og medarbejdere. Lederne på direktionsgangen (fx CFO, CMO, COO) samt i afdelingerne og i stabsfunktioner vil i stigende grad engagere sig i anvendelsen af cloud-løsninger ud fra den værdi, de ser i forhold til implementeringshastighed, fleksibilitet, kontrol og omkostningsbesparelser – foruden fordelene ved big data-analyser. IT vil blive en integreret del af økonomistyringen, og grænserne mellem IT- og økonomiafdelingen vil fortsætte med at blive sløret i takt med, at IT skaber værdi og ikke blot er en udgift.

Udbydere vil tilføje mere software og flere tjenester til skyen

I en verden, hvor mobilitet er normen, og hvor medieindhold fyldt med billeder og lyd tages for givet, vil cloud-løsninger være det eneste sted, hvor de voksende datamængder kan gemmes, være tilgængelige og blive analyseret, når der er behov for det. I 2014 vil en større tyngde i form af mere software og flere tjenester være et centralt fokusområde for cloud-udbydere, der søger at tiltrække og fastholde kunder. Integrerede cloud-tilbud vil i stigende grad gøre det muligt at kombinere faste og mobile netværk, systemer, idéer og løsninger, mennesker og ting, intelligens og information. Cloud-baserede on demand-systemer og -værktøjer, der kan omsætte disse data til indsigt, vil ændre brugeroplevelserne.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>