Blog: Vil du være med til at forme en konference om versionskontrol?

Jeg har i efteråret 2013 snakket med mange firmaer bla. om deres brug af versionskontrol til SW-udvikling. Der er nogle som hænger i bremsen og stadig anvender Clearcase hhv. CVS, en del firmaer anvender stadig Subversion, og mange anvender efterhånden Git. Jeg har tidligere anvendt Mercurial og været meget glad for det, men det er nok et fåtal af firmaer, der anvender Mercurial. Det har overrasket mig, at der er stor spredning på valg af versionskontrolsystem og at der er meget lidt erfaringsudveksling på dette område. Måske version2 bør ændre dette :-)

I må meget gerne bidrage til at skabe overblik ved at udfylde dette skema.
Det er en Google-form jeg har lavet, og jeg regner med at blogge om resultaterne om en uges tid.

Der slår mig, er at firmaer anvender deres versionkontrol-system forskelligt, og der er ikke mange steder – bøger eller på nettet, der beskæftiger sig med god brug.
Det er oftere gennemgang af alle mulige snedige småting. Det er selvfølgelig spændende at forstå alle smådele, hvis man er en versions-kontrol-geek, men det er nok dræbende uinteressant for de fleste brugere :-)
Hvad fungerer, når man skal have almindelige brugere til at anvende versionkontrol og hvad er i praksis en byld?…
Min pointe er at meget få personer har interesse for detaljerne i versionskontrolsystemet – de skal “bare kunne det basale” og her er der klare forskelle mellem forskellige systemer.

Jeg synes, at det kunne være interessant at høre mere om erfaringer på dette område, men hvordan skulle man skrue et program sammen om det?
Kunne vi f.eks. have et par “tutorial”-oplæg om de store systemer og en del foredrag om brugs-erfaringer?
Især synes jeg det er interessant at høre fra udviklere som har brugt forskellige systemer, og kan sammenligne – såsom
Martin Fowler eller wikipedia

Giver det mening for jer at lave en konference om brugen af versionskontrol-systemer?

/pto

P.S. Sidetrack: Hvad bruger I Windows-udviklere som versions-kontrol system?

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>