Borgere fik tilsendt 728 sider om fremmede menneskers gæld med digital post

En endnu ukendt it-fejl har betydet, at flere borgere i Hvidovre Kommune har modtaget oplysninger om andre borgeres økonomiske udeståender med kommunen. Det skriver Ekstra Bladet.

Fejlen resulterede i, at borgere modtog PDF-filer i deres elektroniske postkasse på flere hundrede sider. I stedet for en opgørelse over borgerens egne indbetalinger af eksempelvis ejendomsskatter, indeholdt dokumenterne oplysninger om andre borgeres forhold, som eksempelvis tilbagebetaling af boligsikring.

Borgerne var dog ikke identificeret med navn, men dog med adresse ifølge Ekstra Bladet.

I et enkelt tilfælde havde en borger modtaget en PDF på 728 sider fra kommunen.

»Det er en katastrofal fejl, som vi beklager. Vi undersøger lige nu, hvordan det kunne ske,« siger borgerservicechef Margit Halberg fra Hvidovre Kommune til Ekstra Bladet.

De årlige opgørelser udsendes af KMD, som distribuerer dem videre til e-Boks. Det er ikke alle borgere i Hvidovre Kommune, som har modtaget en fejlagtig opgørelse, men hverken Hvidovre Kommune eller KMD har foreløbig kendskab til årsagen til fejlen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>