Britisk regering skal stå skoleret om overvågning.

Den europæiske menneskerettighedsdomstol har bedt den engelske regering om at fremlægge et juridisk grundlag for britiske efterretningstjenesters overvågning af borgere, ligesom man skal redegøre for proportionaliteten. Det skriver Gigaom.

Det er aktivist-gruppen Privacy Not Prism, der har taget sagen til Strasbourg, da det ikke har været muligt at få juridisk resonans i England. Privacy Not Prism, der er en sammenslutning af britiske privacy-grupper, mener britiske efterretningstjenesters overvågning er i strid med den europæiske menneskerettighedskonventions artikel otte, der giver alle ret til et privatliv, der ikke må undermineres af offentlige myndigheder.

I England slog en parlamentarisk komité i sommeren 2013 fast, at det ikke er i konflikt med nogen love, når britiske efterretningstjenester bruger data fra det amerikanske overvågningsprogram PRISM.

Læs også: Britiske agenter smadrede The Guardians harddiske med Snowden-dokumenter

Men I Strasbourg ser man altså anderledes på det, og menneskerettighedsdomstolen har valgt at prioritere sagen som hastende. Det giver den britiske regering frist indtil 2.maj for oplyse det fulde juridiske grundlag for både efterretningstjenesternes egen indsamling af data om borgere, samt den indsamling, der foregår via udenlandske tjenester som PRISM.

Læs også: Så mange gange måtte telegigant udlevere data til myndighederne

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>