Danfoss: Vores termostater skal ikke være sexede

Googles opkøb af termostatvirksomheden Nest Labs fik Danfoss til at forsvare sig i prissen: ‘Vi er spændte, men ikke nervøse’, lød de blandt andet.

I sidste uge var to analytikere i Ingeniøren ude med riven i forhold til Danfoss’ tekniske kompetencer, især inden for software-udvikling. De mener, at Danfoss hænger fast i en traditionel tankegang, som kendetegner industrivirksomheder, hvorimod virksomheder som Google og nu Nest Labs kommer fra hightech-verdenen, hvor kodeordene integration af alt og med nettet.

Læs også: Efter Googles termostatopkøb – er Danfoss ved at lave en ‘Nokia’?

Med Googles indtog på den scene er det varslet andre tone i et marked, hvor varmestyring helst har været noget som skulle gemmes væk. Produkter fra Nest Labs lyser op på væggen og signalere, at man har styr på energien.

På den baggrund har vi spurgt divisionsdirektør Kim Christensen, Danfoss Heat Solutions, om virksomheden fra Als kan matche produkterne fra Nest Labs.


Nest-styringsenheden.

»Vi har produkter, som fuldt ud svarer til, hvad Nest Labs kan levere. Vores primære mål er at giver kunderne energibesparelse og den bedst mulige oplevelse af varme og komfort. Det er ikke afgørende for forbrugeren, om den ene eller den anden teknologi ligger bagved. Vi er helt på bølgelængde med Nest og følger med interesse, hvad det vil betyde for det europæiske marked. Men skal bare huske, at det er et meget mere komplekst marked end det amerikanske med mange forskellige varmekilder og varmeafgivere.«


En termostat til Danfoss Living-systemet.

Produkterne fra Nest Labs bliver præsenteret som en del af en livsstil. Det skal se godt ud at have sådan en enhed siddende på væggen. Vil du kalde Danfoss’ varmesystemer for et livsstilprodukt?

»Ikke hvis man kigge på vores traditionelle termostater. Vores brugerundersøgelser har vist, at man faktisk ikke bekymre sig ret meget for et varmeanlæg. Det er ikke særlig sexet med sådanne produkter, og de skal helst gerne gemmes af vejen. Derfor har vi lanceret living-produkterne. Vi har gjort os meget umage med design, men vores fokus er altså først og fremmest at give kunden en rigtig god energioplevelse.«

Læs også: Google bliver ny Danfoss-konkurrent

Nogle virksomheder finder det bedst at udvikle alting inhouse. F.eks. Nokia erkendte for sent, at det egenudviklede operativsystem langt fra var det bedste. Er der risiko for, at Danfoss er ved at gøre det samme?

»Den diskussion har vi haft igennem længere tid og arbejder i dag med 100 procent åbne protokoller. Vi tager vare på selve varmesystemet, og så lader vi en række systemintegratorer integrere det, for eksempel med entertainment, overvågning og lys-styring. Vores opgave er den ultimative varmeløsning. Derfor indgår vi partnerskaber. Nogle er allerede offentliggjort, og vi har en hel masse i pipeline.«

Hvis I skal indgå partnerskaber for at kunne følge med på softwaresiden, er der så ikke risiko for, at Danfoss ender med at være en hardware/komponentleverandør?

»Nej, men det er vigtigt for os, at vi får sat grænsefladen det rigtige sted. Vi skal ikke udvikle totalløsninger til smarthomes. Vi kan en hel masse inden for varmestyring, og vi skal finde vores egne grænser, hvor vi binder tingene sammen, for eksempel varmepumper og gulvvarmesystemer. Vi er meget bevidste om, at vi ikke skal lave alting selv.«

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>