Datacenter skal måske opvarme sønderjyske hjem

En ny fjernvarmecentral nær Aabenraa får sig måske en hjælpsom nabo. I hvert fald er unavngivne investorer angiveligt interesseret i at opføre et datacenter på grunden ved siden af – og så kan den overskydende varme komme borgerne i Aabenraa og Rødekro til gode. Det skriver JydskeVestkysten.

Ifølge JydskeVestkysten er der tale om et stort datacenter, som et ‘stort internationalt selskab’ angiveligt skulle have i tankerne at bygge. Grunden ved siden af fjernvarmecentralen er interessant for amerikanerne blandt andet fordi, der netop er mulighed for at afsætte varmen.

Planerne er stadig meget løse, og oplysningerne om datacenteret og dets bygherre er da også meget sparsomme.

»For os er det her blot en fugl på taget,« siger direktør Peter Sørensen fra Aabenraa-Rødekro Fjernvarme til JydskeVestkysten.

Hvis datacentret bliver bygget tæt ved fjernvarmecentralen og en aftale om udveksling af overskydende varme falder på plads, vil det komme borgerne i området til gode i form af en billigere el-regning.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>