Derfor er to TDC-direktørers exit "tæt på en katastrofe"

I sidste uge var det koncerndirektør Eva Berneke fra TDC Erhverv, der sagde op i TDC, fordi hun skal være ny topchef i KMD.

Nu har en anden af TDC’s absolutte topchefer, koncerndirektør Anders Jensen fra consumer-delen, netop også valgt at sige op.

“Tiden er kommet til at tage en pause og finde de helt rigtige nye udfordringer,” udtaler Anders Jensen.

Computerworld har forsøgt at få en kommentar fra TDC’s øverste ansvarlige, koncernchef Carsten Dilling, men han er i dag på en rejse til udlandet. Han udtaler dog i i en pressemeddelelse:

“Det er klart, at Anders Jensen efterlader et hul i organisationen, men også jeg synes, at Consumer er i god form, og det er et stærkt og kompetent ledelsesteam, der driver forretningsområdet.”

“Tæt på en katastrofe”
Men spørger man Morten Imsgard, der er analytiker i Sydbank, hvor han blandt andet beskæftiger sig med TDC, er det langt værre end det, TDC melder ud offentligt, når to så centrale direktører på så kort tid vælger at sige op.

“For TDC er det tæt på en katastrofe, at de to mest afgørende direktører for henholdsvis privat- og erhvervsdelen af selskabet forsvinder indenfor så kort tid,” siger Morten Imsgard til Computerworld.

“For TDC er det tæt på en katastrofe”

Han forklarer, hvad problemet er:

“TDC lancerede sidste år en ny strategi, som langt hen ad vejen går på, at man gerne vil være et selskab, der sælger en samlet løsning til en husstand, i stedet for at være et selskab, der sælger et enkelt produkt til en enkelt kunde.”

“I den forbindelse har man også lavet organisationen om, og specielt inden for privatdelen, hvor Anders Jensen var tovholder, har man lavet utroligt mange nye tiltag med at lægge brands sammen og sørge for, at man udnytter samspillet mellem de forskellige produkter og brands, som TDC har i deres portefølje.”

Det er med udgangspunkt i den strategi, at Carsten Dilling nu har fået to alvorlige udfordringer, mener Morten Imsgard fra Sydbank.

“Det er virkelig en bet for Carsten Dilling og hans mulighed for at eksekvere på denne her strategi. Det er bygget op om, at både Eva Berneke og Anders Jensen har været med til at formulere strategien, og mit indtryk var, at specielt Anders Jensen har været meget en drivkraft i at drive TDC’s privatdel på en mere effektiv måde.”

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>