England vil spare millioner af pund med open source

I England ønsker flere ministre at spare millioner af britiske pund, ved at droppe dyre proprietære softwareprodukter som Microsoft Office. Det skriver The Guardian.

På Office-pakken alene har det offentlige i landet siden 2010 brugt i omegnen af 200 millioner pund. Det er et tal, som man ønsker at sænke drastisk ved at gå over til open source.

Forslaget, der har minister Francis Maude i spidsen, peger dog ikke nødvendigvis på at indføre et specifikt open source-produkt. Derimod ønsker man i første omgang at indføre brugen af åbne dokumentformater, såsom ODF, på tværs af de offentlige myndigheder, for at bryde de store softwarefirmaers oligopol.

»Jeg ønsker at se en anvendelse af en bredere vifte software, så embedsmænd kan få adgang til de informationer, de har brug for, og kan udføre deres arbejde uden at være nødt til at købe et specifikt mærke software,« udtaler Francis Maude i følge The Guardian.

Francis Maude forventer, at brugen af de åbne filformater med tiden vil skabe et grundlag for større konkurrence blandt andre softwareleverandører.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>