Eva Berneke: Her er mine planer som ny KMD-direktør

KMD har i dag udpeget Eva Berneke som ny administrerende direktør i it-selskabet med hovedsæde i Ballerup nordvest for København.

Eva Berneke kommer fra jobbet som direktør i TDC Erhverv og får som administrerende direktør for KMD ansvaret for omkring 3.000 medarbejdere og en omsætning på knap fem milliarder kroner.

Fokus på de private
Computerworld har spurgt den nye KMD-direktør, hvad hendes tre største udfordringer bliver i det nye job.

“KMD skal selvfølgelig fortsat fokusere på softwaresalget i den offentlige sektor, dernæst er der nye, spændende forretningsområder som online-omsorg og online-uddannelse, og så mener jeg også, at vi skal have kigget på potentialet i det private erhvervsliv,” forklarer Eva Berneke.

Vil det sige, at KMD flytter sit salgsfokus over på det private erhvervsliv?

“Nej, ikke nødvendigvis. Vi har jo vores kerneforretning og styrke i den offentlige sektor, og den vil vi stadig fokusere på. Men jeg mener da, at vi skal da have afsøgt mulighederne på det private marked. Der er ikke nødvendigvis den store forskel på offentlige og private virksomheders behov for it-løsninger,” lyder det fra Eva Berneke.

“Vi skal da have afsøgt mulighederne på det private marked”

Sådan fik hun jobbet
Hvornår er du egentlig på plads som KMD’s nye direktør?

“Det gør jeg, lige så snart jeg får lov af TDC. Allersenest bliver det 1. august, men jeg håber, det bliver meget tidligere.”

Hvordan fik du jobbet?

“Det skete relativt klassisk med, at jeg nogle måneder før jul blev kontaktet af en headhunter, som fortalte, at en virksomhed var interesseret i mig. Derefter blev jeg sat mere ind i, hvad jobbet indebar, og mødtes siden med ejerne og bestyrelsen, som i sidste ende ansatte mig.”

Hvor godt kendte du egentlig KMD i forvejen?

“Ligesom mange andre inden for teknologi-branchen kender jeg jo selskabets imponerende rolle og rejse med digitaliseringen af Danmark, og jeg kender en del af systemerne fra hverdagen, men nu skal jeg som min første opgave lære selskabet bedre at kende.”

Lidt som TDC
Hvorfor sagde du ja til jobbet?

“Fordi KMD er en kanonspændende virksomhed, og der er samtidig en masse paralleller mellem de ting, jeg bringer med mig fra mine syv år hos TDC, og de udfordringer, som KMD står med.”

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>