Fleksibelt grid øger datahastighed til 1,4 Tbit/s i almindelig fiber

Der var knald på dataoverførslen, da Alcatel-Lucent og British Telecon (BT) for nylig demonstrerede, at de kunne presse datahastigheden helt op mod 1,4 Tbit/s i ganske almindelige fiberkabler.

Overførselshastigheden svarede til at overføre 44 ukomprimerede film i HD-kvalitet i sekundet, skriver Alcatel-Lucent i en pressemeddelelse.

Med 5,7 bit/s pr. hertz betyder det en stigning i spektrumeffektiviteten på 42,5 procent sammenlignet med standardnetværk, lyder det fra virksomhederne selv.

Hemmeligheden ligger i et nyt fleksibelt ‘grid’, som gør det muligt at bundle kanaler mere effektivt, så det ikke er nødvendigt at lægge flere kabler, end der ligger i forvejen.

Læs også: Et lille twist af lyset mangedobler kapaciteten i optisk fiber

Og vigtigt er det for virksomhederne at understrege, at der ikke er tale om et teoretisk eksperiment udført i et laboratorium – det er udført ude i den virkelige verden på eksisterende kabler.

Den benyttede forbindelse ligger mellem British Telecoms kommunikationstårn, BT Tower, i London og selskabets forskningsfaciliteter i Adastral Park nær Ipswich. Der er her tale om en distance på over 140 km, men en fiberlængde på 410 km.

Forsøget blev udført i efteråret 2013 med syv kanaler på hver 200 Gbit/s – deraf den samlede hastighed på 1,4 Tbit/s. Ved at reducere afstanden mellem kanalerne fra 50 GHz til 35 GHz lykkedes det at øge effektiviteten med næsten 43 procent.

Læs mere om teknologien bag forsøget her.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>