Ingeniør bag ny bog: »Danmark er ved at blive et statisk samfund«

Da Lars Tvede begyndte på mejeriingeninøruddannelsen i 1977, var der ingen tegn i sol og måne på, at læren om fødevarekvalitet og mejeriproduktion skulle føre til et liv i Schweiz som hedge fund manager, iværksætter og sideløbende forfatter til en bred vifte af bøger om blandt andet it, børshandel og marketing.

Men det gjorde det. Og i denne uge kan Lars Tvede føre endnu et punkt til sit mangefacetterede CV. Bogen ‘Det Kreative Samfund – hvordan Vesten vinder fremtiden’ er netop udkommet og gennemgår intet mindre end de seneste 600 års vestlige civilisationshistorie.

»Historie har altid fascineret mig, og lige fra jeg var helt ung, har jeg læst utrolig mange bøger om emnet. Pludselig slog det mig, at mange af dem ignorerede, og ingen forklarede, hvorfor vi er så unikt kreative i Vesten. Det besluttede jeg mig for at udforske.«

I bogen argumenterer han for, at vestlig civilisation står for 95 procent af al målbar kreativitet nogensinde, men tegner samtidig billedet af en nutid præget af strukturkrise, hvor stram statslig regulering er ved at punktere Vestens kreative lunge.

Vil du have overblik over dine jobmuligheder? Opret en konto på Jobfinder

Igennem de seneste 20 år har Lars Tvede boet i Schweiz i forbindelse med iværksætterprojekter og sit job som hedge fund manager, og landets måde at indrette sig på har inspireret ingeniøren i forbindelse med hans nyeste bog. .

»Danmark er ved at blive et statisk samfund, og den slags kan ikke eksistere på lang sigt. Vi burde lære af Schweiz, hvis erhvervsliv blomstrer takket være lav skatteprocent, og hvor nærdemokrati giver en sund konkurrence delstaterne imellem. Det stimulerer kreativiteten,« mener Lars Tvede.

Læs også: Dansk it-ingeniør i Singapore: »Det vestlige arbejdsmarked kan være en sovepude«

Han argumenterer desuden for, at mere udlicitering, større udbredelse af crowdsourcing og en reform af uddannelsessystemet ville styrke dynamikken i samfundet.

Valgte flere unge en erhvervsuddannelse fremfor lange akademiske uddannelser, ville det puste liv i kreativiteten . Han foreslår et uddannelsessystem præget af flere enkeltkurser fordelt over hele livet. Mennesket er mest kreativt i de unge år, og det stimulerer kreativiteten langt mere at være ude i samfundet frem for at sidde på skolebænken. Der er med Lars Tvedes egne ord brug for ‘at pille akademikerne ned fra deres piedestal og afstigmatisere de praktiske uddannelser.’

»Jeg er selv et eksempel på, at det alligevel ikke er til at sige, hvor man ender med sin uddannelse. Det vigtigste er at komme ud og prøve sig selv af i konkurrence med andre. Ellers sander kreativiteten til,« fastslår Lars Tvede.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>