It-eksperter advarer offentlige myndigheder mod cloud-tilbud fra KMD

I et stort salgsfremstød lokker KMD danske myndigheder til at lægge deres it-drift ud i skyen og dermed optimere omkostningerne. Problemet er, at KMD’s samarbejdspartner er amerikanske Microsoft, og set i lyset af NSA-afsløringerne og den hemmelighedsfulde FISA-domstols beføjelser, vækker det stor bekymring blandt it-sikkerhedseksperter. Det skriver Politiken.

Tidligere sikkerhedsrådgiver hos Microsoft, Caspar Bowden, er blandt de kritiske røster, og han mener, at KMD’s hybrid cloud-løsning serverer danskernes personfølsomme oplysninger på et sølvfad for NSA.

»I forbindelse med mit arbejde dengang gik det op for mig, at den amerikanske lovgivning er indrettet på en måde, der gør, at jeg nu advarer regeringer og virksomheder mod at gøre netop det, KMD gør i Danmark lige nu«, siger han til Politiken.

Han bakkes op af juraprofessor og ekspert i forfatningsret, Jens Elo Rytter, der i følge Politiken mener, at danske myndigheder bør tænke sig meget grundigt om, inden de takker ja til den nye cloud-løsning.

»Grundlæggende er vurderingen, at så snart du sender dine data ud i skyen, så har du mistet kontrollen. Der er temmelig stor risiko for, at NSA har meget vid adgang til de informationer, man vil lægge op i denne her Microsoft-cloud – eller en hvilken som helst anden amerikanskejet sky«, siger han til Politiken.

Hos KMD forsikrer de dog om, at sikkerheden er i orden. Den danske it-udbyder tilbyder oven i købet en løsning, hvor særligt følsomme oplysninger bliver på dansk grund i KMD’s egne datacentre og derfor ikke vil være helt så tilgængelige for det amerikanske efterretningsagentur.

KMD oplyser til Politiken, at ingen endnu har købt den nye løsning.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>