Københavns inderhavnsbroer bliver yderligere forsinket

Ikke bare den kyssende bro, men også de to kanalbroer, der senest til sommer skulle have bundet Københavns Havn sammen for cyklister og gående, bliver i kølvandet af Pihl & Søns konkurs forsinket i yderligere et halvt år og ventes, ligesom skydebroen, først færdige til årsskiftet.

Også cykelbroen ved Fisketorvet, som MT Højgaard står for, ventes yderligere forsinket. ‘Cykelslangen’ skulle have været færdig i slutningen af 2012 og senest i april. Men nu er stålkonstruktionen fra Kina forsinket et par måneder.

Læs også: Strid om ufærdige Rambøll-tegninger forsinker Københavns nye cykelbro

Oprindeligt skulle inderhavnsbroerne have været i brug for et år siden, i februar 2013. Første gang blev broerne forsinket af Pihl & Søns konkurs. Denne gang skyldes forsinkelsen, at kommunen, imod forventning, ikke kunne blive enige med den konkursramte stålleverandør VSB Industri om kvalitet og pris på de ellers næsten færdige stålkonstruktioner til kanalbroerne.

VSB har ikke været indblandet i stålleverancen til Skydebroen. Det var derimod det spanske firma Tardasa, som Københavns Kommune har besluttet, at den ikke vil modtage stål fra, for at skydebroens kommende entreprenør kan stå frit med hensyn til valg af stålproducent.

Læs også: Dårligt stål, skævheder og forkert projektering: Inderhavnsbro er fyldt med fejl

Cykelbroen ved Fisketorvet blev, ifølge MT Højgaard, bl.a. forsinket af mangler i de forberedende tegninger til broen, som Københavns Kommune fik lavet af Rambøll.

Derfor mener entreprenøren, at bygherren selv skal betale for forsinkelsen. Det afviser Københavns Kommune. Bliver parterne ikke enige, ender sagen for voldgiftsretten.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>