Lenovo køber IBM’s hyldevare-servere for 12,7 milliarder

IBM har kæmpet med at opretholde salget af servere i den ende af servermarkedet, som de seneste år i stigende grad er blevet til hyldevarer. Nu sælger it-giganten forretningen til kinesiske Lenovo. Det oplyser IBM ifølge en pressemeddelelse.

Lenovo overtager IBM’s x86-baserede serverforretning for i alt 12,7 milliarder kroner, mens IBM fortsat holder fast i blandt andet dets mainframes og Power-baserede servere.

Lenovo overtager altså blandt andet IBM’s System x og BladeCenter-servere. Ifølge analysefirmaet IDC er IBM i øjeblikket tredjestørst på markedet på x86-baserede servere, men især forholdsvis nytilkomne Cisco har lagt pres på denne del af servermarkedet.

Servere baseret på x86-processorarkitekturen udgør i antal enheder den langt største del af servermarkedet i dag.

Servermarkedet har dog også fået en ny stor spiller i form af byg-selv-servere, hvor store cloud-udbydere får leveret halvfærdige servere direkte fra hardwarefabrikkerne uden om de store producenter. Det bruges i stor stil af blandt andre Google og Facebook.

Med i handlen får Lenovo 7.500 medarbejdere i IBM’s serverforretning, og de to firmaer vil indgå i et strategisk partnerskab, som omfatter en fælles distributionsaftaler med IBM’s storage-produkter og datacentersoftware.

IBM solgte i 2005 dets pc-forretning til Lenovo, som overtog IBM’s Thinkpad-varemærke.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>