Netbutikker kræver 28 millioner retur fra Nets for opskruede gebyrer

Nets har siden 2008 opkrævet for høje gebyrer for at behandle internetbetalinger med Dankort. Det mener foreløbig 60 danske internetbutikker, som nu går sammen om at kræve i alt 28 millioner kroner retur fra Nets, som står for at behandle kortbetalinger i Danmark. Det skriver epn.dk.

Erstatningskravet kommer på baggrund af en afgørelse fra Konkurrenceankenævnet, hvor Nets blev pålagt at sænke gebyrerne på kortbetalinger på nettet.

I alt vurderer brancheorganisationen for internethandel, FDIH, at Nets har opkrævet urimeligt høje gebyrer for 150 millioner kroner.

Erstatningskravet omfatter foreløbig kun de FDIH-medlemmer, som har ønsket at kræve erstatning, om ikke forretninger, som ikke er medlem af FDIH. Desuden har visse internetbutikker opkrævet de høje gebyrer af kunderne, som ifølge FDIH’s vurdering kan have 30 millioner kroner til gode hos Nets.

FDIH vurderer på baggrund af Konkurrenceankenævnets afgørelse, at organisationen har gode chancer for at vinde sagen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>