Netflix truer telesektoren med ballade fra 44 millioner kunder

I en opsigtsvækkende offensiv erklæring går Netflix i kødet på teleselskaber og internetudbydere, der måske eller måske ikke har planer om at ændre de betingelser, Netflix eller andre nettjenester får adgang til båndbredde på.

I en erklæring, der kom sammen med selskabets kvartalsregnskab, skriver Netflix, at firmaet vil kæmpe energisk mod, hvad selskabet mener er diskriminerende behandling eller prisstigninger fra internetudbydere for adgangen til streamingtjenestens adgang til nettet.

Netflix henviser desuden til, at det vil opfordre sine medlemmer til at kræve, at det internet, de betaler for, forbliver åbent for alle på lige vilkår – også kaldet netneutralitet.

Læs også: Lov om netneutralitet rykker et skridt nærmere i dag – men teksten bliver udvandet

Reaktionen fra Netflix kommer som følge af en afgørelse fra januar i år ved en appeldomstol i Washington, der gav den amerikanske internetudbyder Verizon ret i, at det ikke skulle lægge under de amerikanske telemyndigheders krav om netneutralitet. Hvordan det så bliver tolket er endnu uklart, men Netflix tegner i hvert fald et skræk-scenarie til sine investorer og medlemmer, i sin kamp for et neutralt internet.

I en fri oversættelse til dansk skriver selskabet:

»Desværre udfordrede Verizon med succes de amerikanske myndigheders regler om netneutralitet. I princippet kan en internetudbyder nu lovligt diskriminere den video-stream, som vores medlemmer ønsker fra Netflix. De kan forringe filmoplevelsen, som vi ønsker at levere. Motivationen kunne være at få Netflix til at betale en afgift for at forhindre forringelserne. Hvis dette djævelske scenarie bliver til virkelighed, vil vi gøre alt for at protestere og opfordre vores medlemmer til at kræve et åbent internet…«

Senere i brevet foreslår Netflix dog, at internetudbyderne sandsynligvis godt kan se pointen i at Netflix’ kunder køber mere båndbredde, i takt med at forbruget af streaming-video stiger, og at Netflix’ og teleselskabernes forretninger således går godt hånd i hånd. Men truslen står tilbage.

Og når Netflix truer med sin medlemsskare, henviser tjenesten til 44 millioner abonnenter. Et tal selskabet forventer stiger til 48 millioner allerede med udgangen af indeværende kvartal. I kvartalsregnskabet, der blev offentliggjort i dag, kan man læse, at hele 41 millioner mennesker er betalende kunder. I alt er det 11 millioner flere betalende kunder end samme kvartal sidste år fra tjenesten, der åbnede i Danmark i oktober 2012.

Selskabet tjener også pænt. På en omsætning på godt over en milliard dollars i sidste kvartal tjene Netflix netto 49 millioner dollar. Netflix er et eksempel på en type nettjeneste, der er ved at ændre den måde, vi konsumerer film og serier.

Netflix skriver ikke direkte, at det vil hæve abonnementsprisen, men henviser til, at hvis det skulle ske, vil eksisterende kunder opleve en lang overgangsordning. Selskabet satser på at udvide tjenesten i Europa, hvor den i dag er til stede i en begrænset række lande.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>