Netværksfejl hos IBM skyld i Dankort-kaos

Selvom mange måske oplever at kunne betale med kort i butikkerne, er det centrale system bag Dankort stadig nede over hele landet. Firmaet der driver Dankort, Nets, har siden tidligt i morges kæmpet med at få den monopol-lignende betalingsløsning på fode igen, men er endnu ikke kommet det nærmere.

»Der er desværre ikke sket nogen udvikling. Jeg ville ønske, jeg snart kunne komme igennem med et godt budskab, men der er ikke nogen forandring i statusmeldingen,« siger Ulrik Marschall, kommunikationrådgiver hos Nets, til Version2.

Han gør dog opmærksom på, at han har modtaget meldinger om, at rigtig mange steder i skrivende stund er gået over til den såkaldte offline-procedure, som gemmer posteringerne lokalt, indtil systemerne igen kan gå online, og derved gør det muligt for kunderne at betale.

Ulrik Marchall kan ikke fortælle, hvad det var for en opdatering, der gik galt i morges 05:15 og nu på niende time volder problemer over hele landet.

Nedbrud på baggrund af opdateringer er ikke nyt for Nets, der udover Dankortet også driver den fælles login-løsning NemID. Java-opdateringer til NemID forårsagede i efteråret et tre dage langt nedbrud.

Læs også: Nets brugte 3 døgn på at tilføje 2 linjer kode til NemID

Sidste gang Version2 kunne rapportere om et Dankort-nedbrud var i sommers. Her var Dankortet nede i adskillige timer, og meget lig denne gang, også som følge af en rutinemæssig opdatering.

Læs også: Dankort-systemet fejlede i timevis efter opdatering

Det foreløbigt 9,5 timer lange nedbrud, med en stor del af tiden i normal hverdags-arbejdstid, er tilsyneladende det længste, Dankort-systemet har været udsat for de seneste år.

Opdateret: Nets skriver nu selv om sin driftsstatus, at fejlen er opstået efter et planlagt servicevindue på kortplatformen, der ligger hos IBM. Siden da har transaktioner på Dankort ikke kunne gå igennem til Nets, som følge af en netværksfejl hos IBM.

»Teknikere fra IBM arbejder sammen med Nets på at udbedre fejlen så hurtigt som muligt. Men som situationen er, kan vi ikke give en endelig status på, hvornår vi forventer systemet fuldt kørende igen,« står der på Nets’ hjemmeside.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>