NSA spionerer via Angry Birds

Smartphone-apps som det populære spil ‘Angry Birds’ er et værdifuldt overvågningsværktøj for både amerikanske NSA og britiske GCHQ. Det skriver The Guardian.

Applikationernes rolle i efterretningstjenesternes massive overvågning er den seneste af mange afsløringer bragt til veje af NSA-whistlebloweren Edward Snowden, og af lækkede dokumenter kan man læse, at der er rigeligt med informationer at hente i apps, der flittigt sender brugerens personlige oplysninger rundt på internettet.

Karakteren af data varierer fra beskedne ting som telefonmodel og skærmstørrelse til mere følsomme informationer som geografisk placering, køn og seksuel orientering.

De lækkede dokumenter beskriver også, hvor meget information NSA kan få ud af en situation, hvor en person uploader et billede til et socialt medie via en mobilenhed.

Efterretningstjenesten kalder situationen “det perfekte scenarie”, og ud over selve billedet kan NSA da også få både geografisk placering, telefonmodel, e-mail og venneliste. I mere udbytterige tilfælde kan NSA malke et sådant scenarie for oplysninger som alder, køn, nationalitet, etnicitet, civilstatus og uddannelsesniveau.

Af de fortrolige dokumenter kan man også læse, at GCHQ effektivt overvåger korttjenesten Google Maps, og at ‘alle, der bruger Google Maps, i praksis arbejder for at forbedre GCHQ-systemet’.

Læs også: Snowden: NSA står også bag industrispionage

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>