Nu skal NNIT børsnoteres

Et af Danmarks største it-selskaber, NNIT, står nu officielt på tærsklen til en børsnotering efter flere års overvejelser. Det oplyser selskabet ifølge en pressemeddelelse.

NNIT har hidtil haft Novo Nordisk som eneste ejer, men it-selskabet har gennem de seneste år arbejdet for at få udvidet kundekredsen med en uofficiel målsætning om, at mere end halvdelen af forretningen skulle komme fra kunder uden for kredsen af Novo Nordisk-selskaber.

Læs også: NNIT klar til salg om tre år – men ikke på børsen

NNIT har ikke låst sig fast på en børsnotering, men vil nu undersøge muligheden for at blive noteret på Nasdaq OMX Copenhagen. Det skal opfylde selskabets ønske om at få udvidet ejerkredsen.

»Novo Nordisk har som ejer set en særdeles tilfredsstillende udvikling i NNIT. Vi overvejer på denne baggrund, hvorvidt en ændring i ejerstrukturen kan understøtte værdiskabelsen i NNIT og styrke selskabets markedsposition både i Danmark og internationalt,« udtaler bestyrelsesformand i NNIT Jesper Brandgaard ifølge pressemeddelelsen.

NNIT undersøger potentiale for børsnotering

NNIT oplyser, at selskabet er blevet anmodet af Novo Nordisk om at undersøge mulighederne for en børsnotering af selskabet på NASDAQ OMX Copenhagen.

Søborg 15. januar 2014 – NNITs bestyrelse igangsætter undersøgelsen af mulighederne for en potentiel børsnotering efter mange års solid vækst og indtjening i selskabet. For-målet med undersøgelsen er at afdække potentialet for en børsnotering af NNIT samt at vurdere, hvorvidt dette vil kunne styrke selskabets fortsatte udvikling og værdiskabelse. En beslutning om det fremtidige ejerskab af NNIT vil blive baseret på de nærmere un-dersøgelser.

”Novo Nordisk har som ejer set en særdeles tilfredsstillende udvikling i NNIT. Vi overve-jer på denne baggrund, hvorvidt en ændring af ejerskabsstrukturen kan understøtte værdiskabelsen i NNIT og styrke selskabets markedsposition både i Danmark og interna-tionalt”, udtaler bestyrelsesformand i NNIT og CFO i Novo Nordisk, Jesper Brandgaard.

NNITs administrerende direktør Per Kogut glæder sig over initieringen af undersøgelsen og siger: ”Det er en spændende proces for NNIT, som jeg ser frem til med stor entusi-asme. Indtil videre fortsætter vi med fuld fokus på den daglige forretning og afventer med spænding, hvor de nærmere undersøgelser af børspotentialet for NNIT vil føre sel-skabet hen”.

Ny CFO i NNIT
For at sikre at undersøgelsen af NNITs børspotentiale forløber optimalt, har NNITs be-styrelse valgt at ansætte Carsten Krogsgaard Thomsen som CFO i NNIT med reference til den administrerende direktør Per Kogut.
Direktionen i NNIT vil herefter bestå af administrerende direktør Per Kogut, it-driftsdirektør Jess Julin Ibsen og CFO Carsten Krogsgaard Thomsen.

Om ansættelsen udtaler Jesper Brandgaard: ”Carsten Krogsgaard Thomsen kommer med mange års erfaring som CFO i DONG Energy og som næstformand i NNITs besty-relse. Det betyder, at Carsten både har erfaring med at undersøge mulighederne for en børsnotering og et dybt kendskab til NNITs virksomhed. Dermed bidrager Carsten med afgørende kompetencer til virksomhedens udvikling”.

Selv udtaler Carsten Krogsgaard Thomsen: ”NNIT er i en rivende udvikling og har en stærk position for yderligere vækst. At tiltræde som CFO og bidrage til undersøgelsen af NNITs børspotentiale ser jeg som en attraktiv mulighed, og jeg glæder mig til at indtræ-de i direktionen for en velfunderet virksomhed, der fokuserer på stabilitet, kvalitet og sikkerhed som fundament for forretningen.”

Carsten Krogsgaard Thomsen tiltræder med umiddelbar virkning.
NNITs hidtidige CFO, Søren Bech Justesen, har i denne forbindelse meddelt, at han øn-sker at fratræde sin stilling som Corporate Vice President i selskabet pr 28. februar 2014 efter at have afsluttet udarbejdelsen af NNITs årsregnskab for 2013.
NNITs udvikling

NNIT blev i 1998 formelt udskilt fra Novo Nordisk A/S som et selvstændigt aktieselskab og med Novo Nordisk A/S som 100% ejer. Siden da har NNIT kontinuerligt leveret or-ganisk vækst i både omsætning og overskudsgrad, der har været væsentlig højere end it-servicemarkedet generelt.

NNIT er i dag en international it-serviceleverandør, der rådgiver om, udvikler, implemen-terer og drifter it-løsninger og dermed understøtter virksomheders langsigtede forret-ningsmål og den daglige drift. NNIT har flere end 2.200 medarbejdere og omsatte i 2013 for cirka 2,2 milliarder kroner.

Gennem NNITs virksomhed som it-serviceleverandør med særlig vægt på it-løsninger og it-outsourcing har NNIT gennem en længere årrække dels opbygget en stærk dansk kun-debase med mange nye kunder samt opbygget en større international kundebase af pharma-virksomheder baseret på NNITs specialiserede kompetencer inden for Life Sci-ence-området. Omsætningen udenfor Novo Nordisk gruppen har således været støt sti-gende og forventes i 2014 at være på niveau med omsætningen inden for Novo Nordisk gruppen.

NNIT har løbende udbygget en international sourcing platform med global sourcing centre i Kina, Filippinerne og Tjekkiet. Antallet af medarbejdere i disse global sourcing centre udgør i dag cirka 30% af det samlede antal medarbejdere i NNIT. Resultatet har været en stigende internationalisering samt it-services, som til stadighed kan konkurrere på både kvalitet og pris.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>