Ny kontaktlinse kombinerer virkeligheden med den virtuelle verden

Mens verden er ved at gå bananas over Googles interaktive briller, har et mindre firma sneget sig ind i arenaen med deres iOptik-kontaktlinser.

Linserne, der netop blevet præsenteret på årets CES-messe i Las Vegas, brillerer ved at gøre hele skærmfunktionen så lille, at den kan stoppes i øjet som en almindelig kontaktlinse, skriver Gizmag.com.

Virksomheden fra Washington hedder Innovega, og de har været på banen nogen tid, blandt andet med en kontrakt fra det amerikanske forsvars forskningsagentur Darpa, der gerne ville have smarte linser til brug på slagmarken.


Linserne kan sættes i øjnene som almindelige kontaktlinser. Foto: Innovega

Dog – skal det lige siges – er linserne endnu ikke så smarte, som de ser ud til. Altså at det bare er plug-and-play i øjet. Man skal nemlig stadig iføre sig et par briller for at få linserne til at virke. Til systemets fordel skal dog siges, at brillerne ser knap så klodsede og opsigtsvækkende ud som andre augmented reality-briller på markedet.

Brilleglassene projekterer det ønskede billede ind på linserne, som derpå fungerer som et filter, der holder styr på, hvad der er det ægte udsynsbillede, og hvad der kommer fra brillerne. Derpå fletter de de to billeder sammen til brugbart augmented reality.


Brillerne er rimelig diskrete. Foto: Innovega

Læs også: 3D-brille og kontaktlinse med zoom giver dig Supermandssyn

I kontaktlinsen ligger der således bittesmå komponenter, som gør det muligt at fokusere på ting helt tæt på uden at forstyrre det normale syn.


Brillerne projicerer et billede op på kontaktlinsen, der fører lyset gennem pupillen. Foto: Innovega

Brillerne sender lys ind gennem pupillen og fokuserer et billede på nethinden, mens lys fra den virkelige verden rammer nethinden via et ydre filter, så de to billeder bliver holdt separat, indtil de bliver smeltet sammen.
Innovegas CEO, Steve Willey, forklarer i en pressemeddelelse, at brillerne og linserne skal gøre det muligt at gøre brugen af f.eks. netindhold nemmere at bruge, i stedet for at man er overladt til bittesmå mobilskærme, hvor man slet ikke kan gøre ordentligt brug af den voksende mængde digitalt indhold.

Steve Willey mener, at linsesystemet kan hjælpe med at løse dilemmaet mellem at måtte nøjes med en lille skærm og ikke få det hele, eller vælge en større skærm og ikke rigtigt gide slæbe rundt på den.

Brillerne og linserne er endnu ikke godkendt af lægemiddelmyndighederne i USA, der står for dette, så derfor kan de ikke købes endnu, men i løbet af et års tid kan det være en mulighed.

Se mere om teknologien i videoen nedenfor.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>