Nye regler gør smartphones i Sydkorea crapware-fri

Ligesom en bærbar computer kan komme med prøveversioner af Microsoft Office og antivirus, rummer de fleste smartphones en bunke applikationer, som er blevet tilføjet til styresystemet af telefonproducenten og teleselskaberne.

Problemet med de ekstra og tit unødvendige apps på smartphones er, at det kan være umuligt som forbruger at slippe af med dem, uden at skulle installere et helt nyt styresystem.

Men det skal være slut nu, mener ministeriet for videnskab, it, kommunikation og fremtidsplanlægning i Sydkorea. Ministeriet meddeler nu, at telefoner solgt i Sydkorea fra april skal leve op til nye regler, så forbrugeren selv kan slette apps, der ikke er strengt nødvendige. Det skriver Zdnet.com.

Dermed vil forbrugerne også få mere lagerplads og bedre batteritid, når de kan stoppe og fjerne disse ekstra-applikationer, der også er kendt under det lidet flatterende navn crapware eller bloatware.

En Galaxy S4-telefon fra Samsung, solgt gennem teleselskabet SK Telecom, rummer 80 applikationer, når den bliver solgt, hvor 16 af dem er tilføjet til Android af Google, 39 af dem er Samsungs værk, mens de sidste 25 er tilføjet af teleselskabet. Halvdelen af disse apps vil kunne fjernes under de nye regler.

Kun helt nødvendige apps, der tilføjer funktionalitet inden for trådløse forbindelser via wifi og NFC, som bestyrer platformens app-markedsplads eller som har med producentens og teleselskabets kundeservice at gøre, vil ikke være omfattet af reglen om, at apps skal kunne slettes igen.

Google er blevet kendt for – og kritiseret for – at stille krav om en række af Googles egne tjenester som standard-apps, hvis producenterne vil have fingrene i det bedste fra Android, for eksempel Google Maps og Youtube. Spørgsmålet er nu, om Sydkoreas nye regler vil kunne ændre på denne praksis.

Læs også: Sådan gør Google Android-platformen mere og mere lukket

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>