Nyt super-batteri kører på sukker

Sukker er ren energi for kroppen, og i fremtiden kan det også blive energikilde til din mobiltelefon eller din bærbare computer.

Forskere på det amerikanske teknologi-universitet Virginia Tech har nemlig udviklet et batteri, der bliver drevet af sukker.

Med tiden og lidt held vil det kunne føre til små, genopfyldelige, billige og nedbrydelige batterier med en lang række anvendelsesmuligheder, mener forskerne.

Der er tidligere blevet udviklet sukker-drevne batterier. Men de har udviklet langt mindre strøm i kortere tid end denne nye type, mener forskerne.

Ifølge professor Percival Zhang fra forskerholdet vil holdets sukker-batteri kunne være klar til markedet i løbet af tre år.

Han siger til Computerworlds amerikanske nyhedstjeneste, at sukker fra naturens side er det perfekte materiale til at lagre energi.

“Så det er helt oplagt, at vi forsøger at udnytte denne naturlige energi-ressource til på en miljøvenlig måde at producere et batteri,” siger han.

Mange projekter i gang
Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er der for tiden stort fokus på udviklingen af miljøvenlige batterier.

Blandt andet etablerede det amerikanske energi-ministerium for godt et år siden en fem-årig støttepulje på omkring en halv milliard kroner.

Det skete med det formål at anspore forskere til at udvikle metoder til at forlænge batteriers levetid.

Andre forskere har bygget et fleksibelt carbon-batteri, mens britiske forskere har udviklet en metode, hvormed eksempelvis robotter kan blive drevet af urin.

Det kan du læse mere om her: Forskere: Fremtidens robotter kan køre på urin.

Sukker-batteriet udnytter sukkeret til at producere energi på nogenlunde samme måde som i en brændselscelle.

I sukkerbatterierne vil kombinationen af maltrodextrinen i sukkeret og luft udvikle strøm, hedder det.

I batteriet anvendes billige enzymer til katalysen fremfor det meget dyrere platin, der typisk anvendes i konventionelle batterier.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>