Opfindsom patenttrold trækker den amerikanske regering i retten

Det er efterhånden blevet dagligdag, at store it-virksomheder som Apple og Google bliver trukket i retten af de såkaldte patenttrolde i USA. Virksomheder der opkøber patenter – udelukkende med det formål at opkræve betaling fra folk, der kan vurderes at overtræde dem.

Men ifølge Wired har en af de mere berygtede patenttrolde taget skridtet videre og hevet den amerikanske regering i retten. MPHJ, der ejes af den texanske advokat Jay Mac Rust, har sagsøgt den føderale handelskommission, FTC, da MPHJ mener at kommissionen på ulovlig vis forhindrer virksomheden i at håndhæve sine patenter.

Læs også: Amerikansk webshop taber kampen mod patenttrold

MPHJ står ikke bag nogen ny teknologi, men virksomheden mener at have patent på en proces, hvor man med et enkelt klik kan scanne et dokument og sende det til en vilkårlig e-mail adresse.

Det patent bruger MPHJ til at true mindre virksomheder til at betale omkring 5.000 kroner per ansat for en licens, hvis de fortsat vil bruge teknologien uden at skulle i retten.

Ifølge MPHJ har FTC truet med et søgsmål for ulovlige handelsvirksomhed, men den texanske virksomhed mener ikke, at patent falder ind under handel, og derfor har man anlagt et præventivt søgsmål.

MPHJ er allerede blevet sagsøgt af Staterne Vermont og New York.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>