Overblik: TDC plages af uro og opbrud

Der er rummel i TDC, hvor store forandringer fejer gennem selskabet.

Inden for de seneste par uger har to af selskabets øverst placerede direktører og medlemmer af topdirektionen meddelt deres afgang fra selskabet.

Først meddelte koncerndirektør Eva Berneke, at hun forlader selskabet til fordel for stillingen som topchef i KMD, hvor hun snarest muligt afløser Lars Monrad-Gylling.

Og nu har koncerndirektør og øverste chef for TDC’s consumer-del, Anders Jensen, meddelt, at han stopper, da tiden ifølge ham ‘er kommet til at tage en pause.”

Begge topchefer har spillet en vigtig rolle for TDC – i øvrigt sammen med Niels Breining, der forlod sin topstilling i TDC i foråret.

De var alle tre angiveligt i spil til stillingen som topchef for TDC sammen med deres dengang jævnbyrdige kollega, Carsten Dilling, der altså vandt over dem, da han for halvandet år siden blev udnævnt til ny topchef for selskabet som afløser for Henrik Poulsen, der gik til Dong.

TDC har siden forsøgt at holde fast i de tilbageværende topchefer – der altså tabte kampen om topposten – ved ifølge Computerworlds oplysninger at være blevet stillet en pæn bonus i udsigt, hvis de ville blive på broen til udgangen af 2013 – som vi jo altså nu har passeret.

Ifølge Computerworlds oplysninger har det derfor ligget i kortene, at både Eva Berneke og Anders Poulsen var på vej ud, da de begge har ambitioner om at komme helt til tops i dansk erhvervsliv fremfor at spille anden-violin i TDC.

Hertil kommer spirende politiske krav om en opsplitning af TDC, ligesom selskabets topchef Carsten Dilling for en uge siden meddelte, at TDC sigter efter at outsource eller offshore yderligere opgaver, hvilket har udløst bekymring blandt selskabets medarbejdere.

Få overblikket over uroen i TDC. Klik på hvert enkelt link herunder for at læse mere.


Koncerndirektør forlader TDC
En af TDC’s absolutte topchefer forlader koncernen. Dermed har to helt centrale koncerndirektører besluttet at forlade TDC på ganske kort tid.


Derfor er to TDC-direktørers exit “tæt på en katastrofe”
Det er meget problematisk, når to koncerndirektører på ganske kort tid har valgt at forlade TDC – og det bør bekymre koncernchef Carsten Dilling, vurderer analytiker.


Endnu en exit i TDC: Udviklingsdirektør har også sagt op
Det er ikke kun koncerndirektørerne Eva Berneke og Anders Jensen, der stopper i TDC. Nu viser det sig, at også TDC’s udviklingsdirektør har sagt op. Få forklaringen her.


Advarsel til TDC-boss: Fyringer får konsekvenser
De ansattes fagforening advarer TDC-ledelsen om, at fortsat outsourcing, nedskæringer og fyringer vil få konsekvenser


Intern besked afslører uro: TDC-ansatte bekymrede
En intern besked på telegigantens intranet afslører, at nye planer om blandt andet outsourcing skaber uro. Ansatte er bekymrede, fremgår det videre.


Her er KMD’s nye topchef 
KMD har udnævnt ny topchef. Se hende her.


Portræt: Sådan er KMD’s nye topchef
Portræt: Ambitiøs. Skarp som en ragekniv. Veluddannet. Hurtig. Lær KMD’s nye topchef lidt nærmere at kende.


Bombe i bredbåndsrapport: TDC skal splittes op
En opsplitning af telegiganten TDC kan være en vej mod bedre it-infrastruktur, lyder det i en dugfrisk rapport fra Produktivitetskommissionen.


Ordfører: TDC skulle have været splittet op for længe siden
Dansk Folkeparti har ikke lagt sig fast på, hvordan konkurrencen på bredbånd skal forbedres i fremtiden, men der blev begået en klar fejl i fortiden.


Fagboss: Sådan ser jeg på TDC-opsplitning
Mange af TDC’s tusindvis af ansatte er organiseret hos Dansk Metal, hvor en forbundssekretær har flere syn på en opsplitning af telekæmpen.


TDC-topchef: Intet behov for opsplitning af selskabet
Topchef Carsten Dilling fra TDC afviser, at der skulle være behov for at splitte telekæmpen op.


Få overblikket: Her er kontroversiel bredbåndsrapport
Danmarks bredbåndsfremtid er nøglen til succes, ifølge en ny rapport, der kommer med flere anbefalinger til, hvad vi bør gøre. Men den får en lunken modtagelse.


Sådan vil TDC bevare tronen i dansk tele-krig
Interview: TDC-direktør Carsten Dilling fortæller her om teleselskabets store udfordringer og muligheder på et dansk telemarked, hvor konkurrenterne puster giganten i nakken.


Fiberkrig: TDC sender klart signal med købet af ComX
ComputerViews: TDC’s opkøb af ComX sender et klart signal til andre spillere på fibermarkedet.


Dillings første år ved TDC-roret: Sådan har han klaret det
TDC’s nye topmand har styret skibet gennem sit første år. Se her, hvordan Carsten Dillings indsats bliver vurderet.


It-skift blev svimlende dyrt for TDC
TDC har måttet afsætte et enomt beløb til skift af it-leverandør fra CSC til TATA, men bundlinjen er et plus.


TDC skærer ned – massevis af ansatte skal ud
TDC vil skille sig af med hundredvis af ansatte.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>