Pas på: Her risikerer du at skabe en uønsket data-silo

Der er en udbredt sammenblanding af, hvad der er master data, og hvad der er data, der er tilnyttet en specifik forretningsapplikation.

Sådan skriver Gartner-rådgiver Andrew White i et blogindlæg.

“Begge typer data bliver anvendt af og er nødvendige for forretnings-applikationer for at kunne klare opgaven. Men adskillelsen, der er relativ ny i industrien, mangler i mange organisationer.”

Andrew White forklarer i sit indlæg, at det er vigtigt at kunne se forskellen på de to typer data, fordi forretningssystemer bliver mere og mere komplekse i takt med, at blandt andet mobil-apps og cloud-løsninger tages i brug.

Alle former for forretnings-applikationer gør brug af data, og mange applikationer kan gøre brug af de samme data, mens andre applikationer har deres egne data.

Her er forskellen
Gartner mener derfor, at denne data-definition er vigtig:

- Applikations-specifikke data bruges kun af den applikation. Disse data optræder ikke andre steder i applikations-landskabet.

- Master data er fælles data på tværs af mange applikationer. Det er ikke noget, der er specifikt for nogen applikation.

Forklaringen på, at adskillelsen af de to typer data bliver stadig vigtigere, er ifølge Andrew White, at man frem for alt ikke ønsker, at der opstår endnu en data-silo.

“Hvis du ikke er opmærksom på denne skelnen, er der en en risiko for, at dit nye centrum for master data management bogstaveligt talt, over tid, vil udvikle sig til endnu en opsvulmet, ERP-lignende data-model.”

“Vi vil have fejlet og være tilbage, hvor det hele startede,” skriver Gartner-rådgiveren med henvisningen til, at man i de fleste organisationer jo netop ønsker et opgør med data-siloerne.

Konsekvensen af nye data-siloer vil blandt andet være, at vi skal bøvle med at kopiere data frem og tilbage, at integrationen besværliggøres, og at man ikke opnår den agilitet, der ellers er et mantra i de fleste it-afdelinger.

Du kan læse mere om, at data i mange tilfælde er knyttet til specifikke applikationer, her.

Læs også:

Fremtidens filsystem: Mapperne forsvinder fra din pc

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>