Portræt: Sådan er KMD’s nye topchef

Eva Berneke 3

Portræt: Trods sine blot 44 år er KMD’s nye topchef, Eva Merete Søfelde Berneke, særdeles rutineret, når det handler om at lede og forstå store virksomheder – både i indland og udland.

Hun er oprindeligt uddannet maskin-ingeniør fra DTU i 1993 og søgte efter endt uddannelse ind som juniorkonsulent i det eftertragtede management-konsulenthus McKinsey, hvor hun blev ansat.

Her blev hun i skiftende stillinger i de næste 14 år suppleret med en MBA hos Insead og et langvarigt ophold i selskabets afdeling i Paris.

McKinsey er specialiseret i management-rådgivning og konsulentopgaver inden for blandt andet topledelse og strategi og har været springbræt for en række af toplederne i dansk erhvervsliv.

Det skyldes flere ting: Konsulentopgaverne i McKinsey giver dels dyb og mangefacetteret indsigt i en række af toppen af erhvervslivets udfordringer (og løsninger herpå) og fungerer dybest set som en tung topleder-uddannelse.

“Jeg har altid vidst, at jeg gerne ville gøre karriere”

Hertil kommer, at McKinsey er kendt for at stille særdeles store krav til sine ansatte. Her er der ekstremt lange arbejdsdage og en solid fokus på at løse opgaverne og gøre dem færdige.

Dette er Eva Berneke også rundet af.

Hun er kendt som en slider, der gerne bruger rigtigt mange timer på jobbet.

“Jeg har altid vidst, at jeg gerne ville gøre karriere. Det handler jo om at erkende, hvad der driver en, og hvad der gør en glad,” sagde hun i et interview med Akademikernes Jobbank i 2010.

For Eva Berneke førte McKinsey-årene – de seneste af dem som partner – i 2007 til ansættelsen som strategi-direktør i TDC, hvor hun hurtigt steg i graderne i forskellige direktør-stillinger, til hun i sommeren 2012 blev udnævnt til direktør for TDC Business – og dermed en af de højest placerede kvinder i dansk erhvervsliv.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>