Prop dine gamle shampoo-flasker i 3D-printeren

Norsk Teknisk Museum arrangerer den kommende weekend en såkaldt Maker Fair, hvor gammelt plast kan omformes til råmateriale til 3D-printere.

Projektet er skabt af returselskabet Grønt Punkt Norge i samarbejde med det hollandske maker-kollektiv ‘Better Future Factory’.

»Prisen for dagens plastfilament ligge på op mod 300 kroner for et kilo. Det kan give høje priser selv for relativt små projekter. Parallelt med 3D-printernes udbredelse arbejder ingeniørerne med muligheden for at bruge shampooflasker, ketchupflasker og yoghurtbægere som printermateriale,« siger Jens Ross Semb, som er projektleder for Grønt Punkt, til tu.no.

I projektet fra Better Future Factory vaskes plastkrus, derefter kværnes de i en manuel kværn, plastgranulatet ekstruderes til en tråd, som derefter kan bruges i en 3D-printer.

Også amerikanske Dr. Joshua M. Pearce fra det tekniske universitet i Michigan (MTU) arbejder med udvikling genanvendeligt plast til 3D-print. Et af problemerne er, at der findes flere forskellige typer af plast i vores husholdningsaffald. I et amerikansk projekt kaldet Recyclebot, er det lykkedes at genanvende HDPE.

Hollandske Better Blue Factory vil på udstillingen i Oslo viser den proces, hvor PP omdannes til brugbart 3D-print-materiale.

Se en video af princippet her:

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>