Ramt af 100 kg beton – ‘hun var bare uheldig’

»Hun var simpelthen på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.«

Sådan beskriver tilsynschef hos Arbejdstilsynets Tilsynscenter Syd, Jens Dissing, en 56-årig rengøringsassistent, der torsdag blev fastklemt under cirka 100 kg nedfaldne betonklodser.

Rengøringsassistenten var torsdag aften i gang med at gøre rent på kageproducenten Mette Munks fabrik i Göteborggade 3-5 i Odense. Omkring kl. 22 befandt hun sig i det vaskerum, hvor rengøringsredskaberne bliver rengjort, da en del af loftet uden varsel gav efter og væltede ned over hende.


Hverken Arbejdstilsynet eller bygningsejeren kan forklare, hvordan 6-9 kvadratmeter af betonloftet her på kageproducenten Mette Munks fabrik i Odense pludselig kunne løsne sig og ramme en rengøringsassistent. Men nu bliver resten af det indskudte dæk fjernet, så der ikke sker yderligere sammenstyrtninger. (Foto: Google Maps)

Ifølge direktør Erik From fra Mette Munk A/S er der tale om et nedhængt dæk, som er faldet ned. Det skadede loft har et areal på 6-9 m2. Det svarer ifølge tilsynschef Jens Dissing til, at der er væltet omkring 100 kg beton ned.

Rengøringsassistenten slap fra ulykken med et brækket ben, fordi hun stod mellem nogle store plastkasser, som har afbødet de faldende betonstykker. Ifølge Erik From har hun det efter forholdene godt i dag.

Der var produktion i gang i bygningen, men ifølge Jens Dissing er der ingen sammenhæng mellem aktiviteterne i bygningen og ulykken.

»Der var intet, der direkte udløste kollapset.«

Arbejdstilsynet har afspærret rummet, hvor ulykken skete, og givet påbud om, at loftet skal repareres, før arbejdet i rummet må genoptages.

Men der vil ikke blive tale om en reparation, fortæller Erik From.

»Vi fjerner simpelthen dækket. Så er det klaret,« siger han.

Ifølge direktøren, var vaskerummet det eneste sted, hvor der var et indskudt dæk, så derfor vil det ikke være nødvendigt at inspicere resten af bygningen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>