Region Syddanmark kræver hurtigere internet

De ti kommuner på Fyn vil sammen med Region Syddanmark inden sommer stille krav til regeringen om, at man får givet de syddanske internetforbindelser en ordentlig overhaling. Det fremgår af en pressemeddelese.

Regionsrådsformand Carl Holst mener, at den manglende udrulning af bredbånd og fibernet har seriøse konsekvenser for udviklingen af erhvervslivet på Fyn

»Borgere og virksomheder vælger områder med dårlig dækning fra, og vi kan se, at tusindvis af arbejdspladser er forsvundet fra Fyn i de senere år. Vi ved også, at hurtige internetforbindelser er helt afgørende for, at virksomheder overhovedet kan operere. Derfor er situationen uholdbar«, udtaler Carl Holst.

Energiselskaberne på Fyn har indvilliget i at bidraget med deres ekspertise til en arbejdsgruppe, der skal undersøge mulighederne for at få hurtigt fibernet til Fyn. Man vil blandt andet undersøgt om fibernet kan være en del af energiselskabernes forsyningspligt, eller om man kan få statsgaranterede lån til at udrulle gode netforbindelser.

Carl Holst forventer, at man vil holde møde med de ansvarlige ministre inden sommerferien.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>