Sådan vil Huawei pifte mobilmasterne op i din by














2013 blev året, da produktionen af 3G-telefoner for første gang nogensinde overgik antallet af GSM-telefoner, og 4G/LTE-netværkene blev videreudbygget i mere end 100 lande overalt på kloden.

Det fortæller vicepræsident og marketing-chef for den trådløse forretning hos telekommunikationsselskabet Huauwei, Bob Cai, som Computerworld har mødt i selskabets hovedkvarter i den fremadstormende sydkinesiske by Shenzhen.

Og selvom selskabet i 2009 opfandt standarden for SingleRAN – som er en sammensmeltning af 2G, 3G og 4G på ét netværk – skyder der givetvis flere mobilantenner op overalt på kloden i de kommende år i takt med, at flere folk får smartphones og tungere mobiltjenester mellem hænderne.

Øh, en bog?
For at gemme det knap så kønne mobiludstyr væk barsler Huawei med forklædninger af mobilmasterne i sit active antena system, der er et koncept til at reducere plads, og dermed investeringer og ikke mindst tab i netværksbasestationernes kabler.

Det vil givetvis betyde forskønnelser på især TDC-mobilmaster, som Huawei i de næste år skal kravle rundt i og smukkesere.

“I vil se nye ting på Mobile World Conference-konferencen i Barcelona i 2014, hvor vi samler basestationer og antenner på en helt ny måde, så vi eksempelvis vil vise basestationer med form som en bog,” fortæller Bob Cai, som dog med det samme bider sig i tungen.

“Hov, der kom jeg vist til at sige for meget,” lukker Bob Cai forklaringen om de kommende maste-forskønnelser af med, uden at han kommer nærmere ind på det lettere mystiske budskab om, at bøger på byens tage vil virke mere naturligt, end de noget sterilt udseende mobilmaster gør i dag.

Har forsøgt sig med en flagstang
Tidligere har de store teleselskaber i Danmark alle forsøgt sig med mere eller mindre kreative forklædninger, som du kan se udenlandske eksempler på her.

Blandt andet har de danske teleselskaber forsøgt at forklæde mobiludstyret med flagstænger og i kirketårne, men selskaberne har i de fleste tilfælde givet op med maste-sminkningen, fordi det forringede basestationernes performance.

Der bliver der derimod næppe tale om i Huaweis active antena unit-koncept, som har netop det lige præcis stik modsatte formål; at forbedre kapaciteten uden at skulle hamre et hav af mindre mobilceller – eller bøger for den sags skyld – op i alle byens gadelamper.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>