Siemens: Vores 6 MW offshoremølle bliver markedsleder

Siemens’ nye gearløse 6 MW offshoremølle vil være markedsleder på havmølleområdet i en del år fremad.

Så kontant var udmeldingen fra administrerende direktør i Siemens Wind Power, Jan Kjærsgaard, på virksomhedens årlige pressemøde torsdag, hvor han gav en status for udviklingen af virksomhedens store offshoremølle.

»Den er uden sammenligning den største havmølle, som er i drift i så stort antal, og hvor der allerede er underskrevet kontrakter på salg af så mange vindmøller,« sagde han.

Den første gearløse model blev sat op på prøvestationen i Høvsøre i sommeren 2011, den næste i Østerild i november 2012 og i dag er der i alt 11 prototyper i drift rundt omkring i Europa – heraf to offshore.

»Møllen kører rigtig godt og med 11 prototyper i drift har vi mulighed for at teste dem rigtig grundigt,« sagde Jan Kjærsgaard.

Læs også: Siemens-mølle på 6 MW gennemgår sidste test, før salget begynder

Siemens Wind Power har til dato solgt 397 eksemplarer af vindmøllen – heraf de 200 til Dong som en del af en stor rammeaftale. I år kommer mølletypen således for alvor i ilden, når Dong Energy etablerer den første park udelukkende med Siemens 6 MW møller. Parken får navnet Westermost Rough og etableres ud for den britiske østkyst nord for Hull.

I 2015 bruger Dong Energy ligeledes 97 stk. 6 MW møller til første fase af en tysk havmøllepark, Gode Wind 1.

Siemens Wind Power har også indgået en såkaldt betinget aftale med Statoil om salg af 67 vindmøller til en britisk havmøllepark.

Læs også: Siemens-møller skal snurre i Dongs tyske havmølleparker

»Det giver en god gradvis indkøring og betyder, at der i 2015 vil være 100 stk. 6 MW offshoremøller i drift,« sagde Jan Kjærsgaard.

Ifølge en opgørelse fra magasinet Windpower Monthly har den tyske producent Repower – der nu har skiftet navn til Senvion – dog en større havmølle til salg end Siemens. Den har en effekt på 6,2 MW og er indtil i dag blevet anvendt på fase 2 af den belgiske havmøllepark Thornton Bank, der rummer 48 havmøller og blev færdig i sommeren 2013.

Læs også: Tysk monstermølle på 6 MW bliver solgt til havmøllepark

I år skal firmaet opstille yderligere 48 af disse vindmøller i en tyske park ved navn North Sea East.

Siemens Wind Power præsenterede ved torsdagens pressemøde samtidig regnskabet for den danske afdeling for 2013.

Virksomheden omsatte for 25 milliarder kroner mod 21 milliarder året før. Fortjenesten øgedes fra 550 millioner kroner i 2012 til 1.638 millioner kroner i 2013.

I 2013 var der 6.767 ansatte i virksomhedens 12 afdelinger mod 6.489 sidste år.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>