Slut med Moores Lov: Velkommen til en ny tid med vild innovation

ComputerViews: Det er ved at være slut med Moores Lov, som ellers har været retningsgivende for verdens it-udvikling siden 1960′erne med sin regel om, at antallet af transistorer i et integreret kredsløb vil fordobles hvert andet år.

Påstanden om Moores Lovs død kom for nylig fra rådgivningsfirmaet McKinsey, der har angivet en lang række indikationer på, at lovens påstande snart må være fortid.

Det kan du læse mere om her: Moores Lov færdig: Derfor kan det snart være slut.

Hvad kommer nu?
Moores Lov har på mange måder været en retningssnor for processor-firmaerne.

Men vi står altså nu over for dens endeligt: Vi nærmer os kort og godt den fysiske grænse for antallet af mikroprocessorer, der kan proppes ned på et stykke silicium. Måske vil vi inden alt for længe kunne se syv eller fem nanometer-chip, men så næppe mindre.

Den gode nyhed er, at tiden efter Moores Lov meget vel kan vise sig at blive præget af vild og uhæmmet innovation og regulære kvantespring inden for den teknologiske udvikling.

Moores Lov har nemlig i det store og hele holdt stik i de seneste godt 40 år, hvilket for stort set alle udviklere, direktører, innovatører og andre, der driver udviklingen frem, er så lang tid, de kan huske.

Moores Lov har vægtet så tungt, at performance-udviklingen i it-teknologierne på mange måder altid har været relativ stabil og forudsigelig.

Både teknologibrugen og teknologi-innovationen er som bekendt steget betragteligt i denne periode, hvilket burde tale for vilde kvantespring i performance-konkurrencen. Som altså er udeblevet.

Det kunne indikere, at flere af de tone-angivende udviklingsfirmaer (også) har anvendt Moores Lov som en retningssnor for deres innovation i det kommende år, hvilket har haft den fordel, at branchens spillere har været i stand til parallelt at igangsætte udviklingsprojekter, der har peget et år ud i fremtiden, hvor software, hardware og processor-kraft her har været i stand til at spille nydeligt sammen.

Men nu ser det altså ud til at være slut.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>