Snowden: NSA står også bag industrispionage

Siden de mange afsløringer af NSA’s massive overvågning af internettet og telenettet begyndte med Edward Snowdens læk midt i 2013, har NSA’s forsvar lydt, at indsamlingen kun sker af hensyn til nationens sikkerhed, og at man ikke indsamler mere information end nødvendigt.

Men den påstand angriber Edward Snowden nu i et sjældent tv-interview, der blev sendt søndag aften på den tyske kanal ARD.

NSA er nemlig ikke på nogen måde selektiv, når der samles data ind, og det går også ud over virksomheder uden for USA. Informationer, der ikke har betydning for USA’s sikkerhed, men som kan styrke USA’s interesser, bliver også indsamlet og gemt, sagde Edward Snowden i interviewet ifølge The Guardian.

Den tidligere konsulent for NSA nævnte som eksempel, at en tysk koncern som Siemens har været et af målene for NSA’s overvågning.

I Danmark sagde den nu tidligere direktør for brancheforeningen ITEK Tom Togsverd i efteråret til Politiken, at danske virksomheder også bliver udsat for industrispionage, udført af NSA, en anklage, han dog hastigt måtte trække tilbage.

Der har tidligere været afsløringer af, hvordan USA’s efterretningsvæsens omfattende muligheder for aflytning er blevet brugt til at sikre amerikanske virksomheder ordrer. For eksempel var det NSA’s aflytning af den europæiske flyproducent Airbus’ kommunikation med Saudi-Arabien, som i 1994 afslørede en bestikkelsessag, der endte med, at en ordre på 6 milliarder dollars i stedet gik til amerikanske virksomheder.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>