Sølv i glasset skal dræbe bakterierne på din smartphone

Mobiltelefonen kommer i kontakt med noget af det mest bakteriefyldte, der findes, nemlig menneskefingre, og derfor kan telefonen være en potentiel kilde til at sprede skadelige bakterier. Det vil producenten bag glasset, som bruges i mange smartphones, nu råde bod på med en ny nanobehandling af glasset.

Corning Gorilla Glass bruges i mange smartphones, fordi glasset er ridsefast, men nu har Corning udviklet en ny variant, som er behandlet med sølvioner. Den type nanoteknologi bruges også i køleskabe og sportssokker til at forhindre bakterievækst.

Problemet med bakterier på smartphoneskærmen er, at man uforvarende kan overføre bakterier fra sine hænder til skærmen, hvor de kan leve, og overføres tilbage til hænderne, efter man har vasket dem.

Ud over mobiltelefoner vil det antibakterielle glas ifølge Corning også kunne bruges til andre glasflader, skærme og paneler, som kommer i kontakt med mennesker og kan være en smittekilde.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>