Syriske Assad-sympatisører hacker skype

Skypes officielle konti på sociale platforme blev nytårsdag hacket af en gruppe, der kalder sig Syrian Electronic Army. Det skriver BBC.

SEA tog kontrol med Skypes konti på Facebook og Twitter, ligesom det også var tilfældet med skypes officielle blog. Her postede hackerne beskeder, der opfordrede brugere til at undlade at bruge mailtjenester fra Microsoft, da man mener, at de sælger brugerdata til overvågningsformål.

I juli måned fremgik det af et informationslæk fra Edward Snowden, at Microsoft har givet NSA adgang til data fra flere af deres tjenster – heriblandt
Skype.

Pro-Assad og pro-privacy

Syrian Electronic Army blev offentligt kendt i marts 2012, da gruppen hackede det amerikanske universitet Harvards hjemmeside, så der figurerede et billede af Bashar Al-Assad på forsiden.

Siden har SEA primært hacket twitter-konti og brugt dem til at sprede Assad-venlige budskaber til et bredt publikum. Men denne gang var der altså tale om en privacy-kampagne.

SEA har tidligere hacket hjemmesider tilhørende blandt andre New York Times, Huffington Post og Tyrkiets informationsministerium, ligesom man har overtaget twitterfeeds fra Associated Press og CBS News.

Mest spektakulært var angrebet på New York Times, da hackerne via et phishing hos avisens australske domæneudbyder fik adgang til at ændre DNS-indstillingerne for siden, så brugere blev omdirigeret til en side, som hackergruppen havde kontrol over.

Læs også: Syriske hackere lukker New York Times Hjemmeside

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>