TDC skal åbne for 100 megabit/s på kobbernettet

TDC bliver nu forpligtet til at give andre internetudbydere mulighed for at bruge vectoring-teknologien til at øge hastigheden på internetforbindelser via TDC’s kobberbaserede telenetværk. Det er konsekvensen af en ny afgørelse fra Erhvervsstyrelsen.

TDC får også selv mulighed for at anvende vectoring til at levere internetforbindelser med båndbredde på op til 100 megabit/s download og 30 megabit/s upload.

Vectoring-teknologien giver dog bedst resultater på kortere afstande, så de høje hastigheder vil kun kunne leveres til slutkunder, som bor mindre end 400 meter fra et af TDC’s gadeskabe.

Som led i afgørelsen skal TDC give andre udbydere adgang til at bruge vectoring på forbindelser via TDC’s kobbernetværk. Imidlertid betyder brugen af vectoring også ændringer i gadeskabene, som vil betyde, at det frem over kun vil være TDC selv, der har adgang til skabene. Til gengæld skal TDC give internetudbydere og teleselskaber adgang til et tilsvarende virtuelt netværksprodukt.

Ifølge Erhvervsstyrelsen har TDC planer om at udbygge kobbernettet, så yderligere 400.000 danskere fra udgangen af 2015 vil bo inden for 400 meter af et gadeskab og dermed få mulighed for de hurtige internetforbindelser.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>