100.000 spillere forsøger at slå det samme spil Pokemon på én gang

Hvad sker der, når man sætter op mod 100.000 spillere til at styre det samme spil? Det er det, eksperimentet ‘Twitch Plays Pokemon’ forsøger at besvare, og det har ført til en uventet kamp mellem anarki og demokrati, skriver blogger og spilforsker Dennis Ramirez på Gamasutra.com.

Eksperimentet kan sammenlignes med metaforen om, at hvis man sætter tusind aber med tusind skrivemaskiner i et rum, så vil de på et tidspunkt genskabe Shakespeares samlede værker. Sandsynligheden taler dog for, at man skal vente noget længere end i Twitch Plays Pokemon-eksperimentet.

Efter fem dages spiltid var spillerne halvvejs gennem spillet, men var dog stødt på problemer.

Twitch Plays Pokemon, eller TPP, fungerer ved, at spillerne logger på en chatserver, hvor de kan skrive kommandoer til en emuleret udgave af det originale Pokemon Red, som udkom til Nintendo Gameboy-konsollen i 1996.

Kommandoerne fortolkes og sendes videre til spillet, som altså kan få mange modstridende kommandoer på samme tid. Det gav problemer, da spillerne skulle gennem en labyrint, og derfor blev der indført et afstemningssystem, hvor spillerne kunne stemme på, hvilken kommando der skulle vælges.

Det førte imidlertid til protester fra spillere, som ville have genindført anarkiet, så nu er TPP udstyret med en funktion, som lader spillerne vælge mellem demokrati eller anarki.

Tanken bag eksperimentet er, at en mængde af uafhængige personer kan have større sandsynlighed for at vælge rigtigt, når de bliver stillet over for valgmuligheder, end ren tilfældighed.

I TPP vælger spillerne ikke altid rigtigt, og de mærkelige tilfældige handlinger, som spillerne får Pokemon-hovedpersonen til at foretage sig, har ifølge Dennis Ramirez endda skabt en hel mytologi, hvor spillerne sætter visse gentagne irrationelle handlinger ind i deres egen fortælling, der ikke har med spillet at gøre.

Selvom det kan tage timevis for spillerne at overvinde visse forhindringer, så har de foreløbig klaret sig bedre end et parallelt eksperiment, som blev sat op efter inspiration fra TPP. En tilfældighedsgenerator skulle generere tilfældige kommandoer og nåede også langt i spillet, men endte med at miste alle sine penge og slippe sine indfangede pokemoner løs.

Ifølge Dennis Ramirez er det mest interessante ved eksperimentet, at selvom visse individer ser ud til at forsøge at sabotere spillet, så korrigerer andre spillere for sabotagehandlingerne, så der sammenlagt fortsat sker fremskridt i spillet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>