Apple søger nye muligheder i bilindustrien og med sundheds-gadgets

Inden for nær fremtiden vil du kunne finde Apples æblelogo på andet end smartphones, tablets og computere. Apple har nemlig også store planer om at rykke ind i de såkaldte infotainment-systemer til biler og på sundheds-gadgets, der blandt andet overvåger hjertepatienters hjerterytmer.

Det skriver techmediet SFGate på baggrund af kilder i Apple, som fortæller at både bilbranchen og medicinalindustrien kan blive nye vækstmarkeder for verdens mest værdifulde selskab.

Angiveligt skulle Apples Adrian Perica, der er chef for fusioner og erhvervsopkøb, have været i tæt dialog med manden bag elbilsfirmaet Elon Musk om at designe systemer ombord på bilerne, så Apples iOS-styresystem ikke kun er at finde på en iPhone eller en iPad, men også i de systemer, som styre musikken, navigationen og lignende på biler.

Faktisk var der også en plan fra Apples side om at købe hele Tesla Motors, fortæller kilden, men det er uklart, hvad Tesla ville få ud af sådan et opkøb, nu da firmaet har succes og adgang til masser af kapital allerede.

Dertil er Apple også i gang med at udvikle sensorer til sundheds-gadgets, som kan overvåge hjertepatienters hjerterytmer og måske forhindre hjerteanfald. I hvert fald hvis man skal tro Tomlinson Holman, der er manden bag Surround Sound og lydfirmaet THX og som har et indgående kendskab til visse dele af Apples kommende forretningsplaner, skriver SFGate. Indtil videre har Apple endnu ikke præsenteret et ur eller en lignende gadget, som man kan bære – lig Samsungs Galaxy Gear.

Apple har pr. dags dato en opsparing på godt 870 milliarder danske kroner, som ligger i enten kontanter eller i forskellige investeringer. Derfor er det meget sandsynligt, at Adrian Perica undersøger, hvordan nogle af de penge på sigt kan formidles bedre. En mand, der desuden har en fortid i investeringsbanken Goldman Sachs. Æblefirmaet brugte i seneste kvartal næsten 2,8 milliarder kroner på en række investeringer, skriver SFGate.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>