Blog: Er dit datacenter klar til SDN? – Del 2

Sidst skrev jeg om baggrunden for og forskellige tilgange til SDN (Software Defined Networks) link – her vil jeg komme lidt nærmere ind på, hvordan en virksomhed bedst kan integrere SDN i sit eksisterende setup.

SDN er et nøgleelement i datacentrets udvikling, med det ultimative mål om at have et fuldstændig integreret software-defineret datacenter.

Forbedring af ydelse, nem administration og dermed lave omkostninger på ressource-siden understreger vigtigheden af at indføre en fleksibel og åben vej hen til SDN-integration. Målet er på lang sigt at simplificere og skære ned på ressourcer og tid til it-implementering via automaticering, samt på kort sigt de øjeblikkelige netværksfordele, som man høster.

Det er desuden vigtigt ikke at blive forblændet til overilet at indføre SDN, alt afhængig af dine prioriteter; værdien af SDN ligger ikke nødvendigvis i det umiddelbare overblik, men i håndtering af dine applikationer samt fordelingen af, hvilke applikationer der kører bedst på hvilke netværksenheder. Med en re-evaluering og optimering af dine applikationer gennem SDN-indføring kan du ændre din værdikæde betydeligt og maksimere værdien og potentialet af dit datacenter.

Det sidste, der skal overvejes i forhold til SDN, er den langsigtede effekt, det vil have på dine hardwareomkostninger. På nuværende tidspunkt bliver SDN anvendt på en måde, der forbedrer smidigheden af et netværks programmeringsmuligheder. Der vil ikke være reduktion i antallet af kommandoer og processer, men det vil reducere antal af dyre ekspert-mandskabstimer.
I takt med, at software-defineret infrastruktur bliver mere og mere fremherskende i virksomheder, vokser forventningerne til producenterne om at gøre deres hardware mere kosteffektiv.

Så i evalueringen af en SDN-løsning bør en organisation overveje følgende:

  • Man bør indfase SDN gradvist, hvilket eliminerer dyre opgraderinger og kompleks integration ved i stedet at skabe et hybridt miljø. Det er desuden vigtigt, at SDN kan blive aktiveret én port ad gangen på en kontrolleret og overvåget måde.

  • Produkter bør være indbyrdes kompatible og baseret på åbner standarder med udbydere, der har løbende deltagelse i SDN-standarddrevne grupper, såsom ONF og Object Management Group (OMG), såvel som tætte partnerskaber med NVO-alliancepartnere såsom Microsoft og VMware.

  • SDN er første skridt i en rejse mod et software-defineret datacenter. Søg råd hos udbydere, du stoler på, og som kan tilbyde strategisk support på direkte deployment af SDN, såvel som datecenterstrategier på længere sigt.

Stigende krav fra brugere, avancerede applikationer og sofistikerede arbejdsopgaver vil fortsat udfordre virksomheder. Virtualiserede miljøer som nu har bevæget sig fra server, storage og nu til netværk – gør dig klar til fremtiden.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>