Blog: ITHK: Sker der noget ?

Det lader til at min ide om en IT havarikommission har slået rødder og at der er politikere der vil kigge på sagen.

Helt uforbavsende er “IT-Branchen”, en interesseorganisation for nogle relativt få men til gengæld meget store IT firmaer, stort set alle med udenlandsk ejerskab, ude og kalde det “spild af penge”.

Jeg ville ønske at journalister kunne lære at det første de skal spørge videre om i den situation er: “Hvem er det der mister pengene ?”

Havarikommissionen for Transport koster ca. 16mio kroner om året og en IT havarikommission kan helt sikkert laves for noget i samme beløbsramme.

Det vil sige, at hvis rapporterne fra ITHK kunne afværge blot en “ProAsk” situation, er 10 års driftbudget sparet hjem.

POLSAG ville kunne drive ITHK i 30 år.

Men indlysende nok, vil “IT-Branchens” medlemmer have tjent tilsvarende mindre penge.

Hvis der er nogen der absolut ikke bør have plads ved bordet, er det “IT-Branchen”: De tjener fede penge på at det ene offentlige IT projekt efter det andet kører i havnen og har en stor interesse i at den geschäft ikke forandres.

Og at der er stort behov for en ITHK kan man læse i en historie i Politiken idag: Skat sætter 60 medarbejdere mere på et forsinket IT projekt.

“Adding manpower to a late software project, will delay it further” skrev Frederick P. Brooks for ca. 40 år siden.

Jeg er glad for at mit forslag om ITHK har vundet genklang hos politikere fra flere forskellige partier og jeg håber at sagen slipper igennem uden for meget partipolitisk fnidder: Der er virkeligt store penge at spare.

At “IT-Branchen” får mindre omsætning kan jeg ikke alene leve med, jeg vil næsten påstå at det følger direkte af success kriteriet for ITHK:

Bedre og billigere offentlig IT.

phk

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>