Blog: Måske skal de holde sig på internettet

Nogle forretninger burde holde sig fra internettet og nøjes med at drive en fysisk forretning som de har forstand på. Andre er bedre tjent med at holde sig på internettet, indtil de kan håndtere de krav som en fysisk forretning stiller. Selvom der er nogle indlysende fordele ved at kombinere webhandel med en fysisk forretning.

For nogle dage siden bestilte jeg en lader over internettet hos Mytrendyphone, og ville hente den i deres forretning, da jeg skulle en tur til København med mine børn.

Det tog et stykket tid før de to piger ved skranken havde ekspederet de tre kunder foran mig. Mine børn gik stille rundt og kiggede, og min søn nåede to gange hen og spørge mig, om han kunne tage et bæger kakao fra maskinen. Ellers var forretningen tom. Laderen var kommet, og jeg fik den. Så langt så godt.

Jeg tog det sidste skridt op på fortovet, da der kom en mand brasende ud ad døren, samtidig med at han prøvede at tale i mobiltelefon og råbte til min datter at vagten havde set på deres TV, at hun havde taget noget og stukket det op i ærmet.

Et kamera giver ikke det samme overblik, som når du er til stede. Vagten kunne ikke se at mine børn ventede på mig, men kun to teenagere som gik rundt. Han havde nok gættet på at de ville stjæle noget, indtil han troede at han så det.

Jeg sagde til den råbende mand, at jeg var hendes far, men han var oppe at køre og blev i første omgang ved at råbe til hende. Han så ud til at være et sted i tyverne og havde en accent, som jeg gættede på var østeuropæisk. Min datter er femten. Stor nok til selv at gå i forretninger, men ikke til selv at klare sådan en situation.

Vi kunne ikke blive stående på trappen, og gik med ham tilbage i forretningen. Han forlangte at min datter skulle gå ud bagved, så han kunne se om hun havde gemt noget. Jeg tog ikke diskussionen. Han lød som sagt ret ophidset, og der var ikke nogen dør til baglokalet, så alle i butikken kunne høre hvad der foregik.

Jeg fulgte med. Han sagde at min datter skulle tage sin jakke af. Han begyndte at ryste den, og så stadig mere forvirret ud, da der ikke faldt noget ud af ærmerne. Han løftede det ene ærme og kiggende ind i det, men kunne åbenbart ikke se andet end foret.

Han sagde til pigen som havde ekspederet mig, at hun skulle undersøge, om min datter havde gemt noget under resten af sit tøj. Pigen så forvirret ud. Hun havde jo lige ekspederet mig og set mine børn vente, og forstod vist ikke hvad der foregik. Derefter sagde han noget om, at det var almindelig procedure, og overlod resten til hende.

Bagefter virkede det lidt morsomt, selvom vi snakkede om hvordan han kunne behandle en pige som kom alene uden sin far.

Der er nogle erfaringer for webbutikker som gerne vil være fysiske. Butiksarbejde er dårligt betalt og lav status, men det er krævende. Nok mere krævende end at sidde i et callcenter, i mere trygge omgivelser med kolleger at spørge.

Hvis en webbutik skal klare at gå fysisk, skal dens ansatte have en ordentlig vejledning og støtte, så de ikke står alene med problemerne. Det kræver at der er nogen i ledelsen som har erfaring med at drive en fysisk butik.

PS Jeg har kontaktet Mytrendyphone, men de har ikke ringet tilbage som aftalt, så I må nøjes med min version.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>