Blog: Min Gmail-nemesis bestiller pizza og skal giftes

Jeg kunne aldrig finde på at bestille pizza fra Domino’s. Jo, måske hvis jeg boede i en by i Minnesota, hvor det var byens eneste pizzarestaurant, men helt ærligt, Jay Sandal, brug dog Yelp.com til at finde noget bedre. For eksempel Pizza Luce, hvor deres ‘The Bear’ lyder som en god pizza.

Ok, så måske skal du spare, så Domino’s var det eneste valg. Det kan jo være, at det også er dig, der skal giftes, og det er jo dyrt. Jeg ved ikke, om Jamie er han eller hunkøn, eller om I bor i samme stat, og det rager for så vidt heller ikke mig.

Hvis jeg altså ikke fik jeres e-mails.

Googles Gmail har en funktion, som gør den tolerant over for mindre fejlindtastninger, så eksempelvis et glemt punktum i brugernavnet i en mailadresse ikke stopper mailen i at nå frem.

Men når der nu er så mange brugere på Gmail, så betyder det også, at selv små slåfejl kan få mails til at ende i den forkerte indbakke.

Jeg stødte på min første Gmail-nemesis, da jeg modtog en mail med nogle billeder af en brugt Porsche fra en forhandler i Ohio, som jeg åbenbart skulle have udtrykt ønske om at få mere information om.

Nej, det var ikke bare tilfældig spam eller phishing. Det var en helt legitim mail, hvis modtageren altså havde været korrekt. Formentligt har en ukendt Mr. Sandal været lidt for fummelfingret i sin midtvejskrise og tastet forkert i en formular på forhandlerens hjemmeside.

Den samme eller måske en ny nemesis dukkede op i form af en tilmelding til Active.com om løbeaktiviteter i Minneapolis-området. Hvis det er den samme person, så var han måske kommet på bedre tanker og begyndt at dyrke motion i stedet for at købe en brugt sportsvogn. Det kan også være, det er ham Jay, der bestiller pizza, så det er ikke sikkert, løbeskoene bliver brugt så flittigt.

Jeg har åbenbart også en Gmail-tvilling i New York-området, som er træt af sit job og har tilmeldt sig en jobportal. Det kunne godt være den samme, som før shoppede sportsvogne, for han er i hvert fald ambitiøs og vil kun have opslag om chefstillinger. Bare ærgerligt, at det nu er mig, der får tilbuddene fra desperate arbejdsgivere.

Newyorkeren i jakkesættet og den brugte Porsche hedder Jonathan, og det er meget muligt, at han er den samme, som også har shoppet lidt hos en lokal designer.

Måske var det en gave til Jamie, som jeg ved skal giftes, for jeg bliver ved med at modtage reklamer fra David’s Bridal. Desværre har jeg ikke fundet frem til, hvor eller hvornår han eller hun skal giftes, for ellers ville jeg have sendt en gave. Det tætteste er en mail om, at ‘nu er der syv måneder tilbage,’ og særlige tips til ‘augustbruden.’

Trods mit lidt ualmindelige efternavn er det ikke let at google mig frem til ukendte, rige fætre og kusiner i USA – fordi fodtøjsproducenter elsker sandaler.

En nytilkommen på listen over dem, jeg deler Gmail med, er Jennie, som har været et godt menneske og doneret til Frelsens Hær. Desværre har hun aldrig fået den fine takkemail, de sendte.

Og så er der altså Jay, som bestiller pizza fra Domino’s. Jeg ved præcis, hvor han bor, for ligesom Domino’s, så har jeg adressen. Jeg ved også, hvilken pizza han kan lide, og enten var han sulten, eller også skulle måltidet deles (er det bryllupsklokker, jeg hører?), for der skulle lige en 8 stk. boneless chicken til som sideorder.

Se, jeg er sådan set vant til, at folk kan finde på at oplyse, hvad de tror er en opdigtet mailadresse – og at det resulterer i mails, der ender hos mig.

Jeg har nemlig i flere år været indehaver af mailadressen ‘vonand @pengetanken.dk’, som imidlertid endte med at være ubrugelig, fordi der var så mange kløgtige internetbrugere, som syntes, det var en skidesjov adresse at bruge, når de skulle registrere shareware eller få adgang til suspekte hjemmesider.

Min Gmail-adresse er slet ikke i samme kategori, men det bekymrer mig lidt, at folk vil slippe for at blive mindet om, at de burde løbe en tur, og derfor ‘kommer til’ at indtaste en forkert mailadresse. Eller at man kan være så afslappet i sine Porsche-indkøb, at man ikke lige tjekker, at man har fået alle tegn med.

Men mest af alt bekymrer det mig, at man kan begå sådan en fejl, når det gælder noget så vigtigt som pizza.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>