Chef for lukket Bitcoin-børs bryder tavsheden: Arbejder hårdt på en løsning

For første gang siden Mt. Gox lukkede sin hjemmeside ned natten til tirsdag, er den øverste chef, Mark Karpales, nu dukket frem med en kort skriftlig udtalelse. Det skriver The Guardian.

Karpales skriver, at hans udmelding er en reaktion på de mange spekulationer omkring Mt. Gox og dens fremtid.

»Jeg vil gerne benytte lejligheden til at forsikre alle om, at jeg stadig er i Japan og arbejder hårdt på at finde en løsning på de seneste problemer med hjælp fra forskellige parter,« udtaler han.

Han beder desuden folk om at holde op med at kontakte hans medarbejdere, da han har instrueret dem i ikke at svare eller give informationer.

De japanske myndigheder har tidligere på ugen nægtet at tage nogen former for ansvar i forbindelse med Mt. Gox og de pengebeløb, som brugerne måtte have tabt.

The Guardian skriver, at en talsmand fra landets offentlige finansagentur, Financial Services Agency, blandt andet gjorde det klart over for Wall Street Journal, at de ikke anser bitcoins som en møntfod i samme boldgade som eksempelvis guld. Derfor ligger bitcoins uden for deres “regulative tilsyn”.

Men i kølvandet på myndighedernes mildest talt kølige syn på bitcoins, udtaler en talsmand fra den japanske regering til Wall Street Journal, at de for første gang nu vil undersøge lovligheden af bitcoins.

Desuden fortæller talsmanden ifølge The Guardian, at man i samarbejde med politiet er i gang med at indsamle informationer om Mt. Gox, og at de er indstillet på at »tage affære«.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>