Corydon siger nej til it-havarikommission

I kølvandet på fejlslagne offentlige it-projekter og millioner af spildte skattekroner har Version2-blogger Poul-Henning Kamp i længere tid efterspurgt en havarikommission, der blandt andet skal gå de kuldsejlede projekter efter i sømmene.

Tidligere på måneden rykkede spørgsmålet så ind på Christiansborg, da Dansk Folkepartis it-ordfører, Dennis Flydtkjær, stillede finansminister Bjarne Corydon et §20-spørgsmål om hans holdning til en it-havarikommission.

»Hvad er ministerens holdning til at oprette en it-havarikommission i Danmark?«, lød spørgsmålet.

Også Venstres it-ordfører meldte sig positiv over for idéen om en it-havarikommission, men i sit svar slår Bjarne Corydon fast, at det ikke er noget, han ser nogen grund til at indføre. Statens it-projektråd gør den nødvendige indsats i forvejen, og det er for tidligt at sige, om det er behov for yderligere tiltag på området, lyder argumentet.

Læs også: Dansk Folkeparti skyder kamp for it-havarikommission i gang

»Det er et langt, sejt træk at forbedre ministeriernes gennemførsel af større it-projekter, men det er min opfattelse, at etableringen af endnu en myndighed, en it-havarikommission, vil overlappe den indsats, der allerede er etableret i
Finansministeriet med Ministeriernes projektkontor og Statens It-projektråd«, hedder det i finansministerens svar.

På trods af flere eksempler på offentlige it-fiaskoer, blandt andet rigspolitiets skrinlagte skandale-projekt, POLSAG, der endte med at koste mere end 500 millioner kroner, mener heller ikke brancheorganisationen IT-branchen, at en havarikommission er nødvendig.

I lighed med finansministeren mener man, at de nødvendige analyser foretages i forvejen, og formand for organisationens udvalg for digital forvaltning, Michael Holk Wätjen, meldte i sidste uge ud, at en it-havarikommission vil være ”spild af tid og penge”.

Dennis Flydtkjær har ikke besvaret Version2s henvendelse inden publiceringen af denne artikel.

Læs også: It-Branchen: Havarikommission spild af tid og penge

Læs også: IT haverikommission, NU!

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>